Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

евтин вариант за гледане на свободни телевизии
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tihogr
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2010 23:55    Заглавие: Отговорете с цитат

значи както писах в началото става въпрос за Северозападна България и по специално за едно село до Видин. Антената ще е за моите родители.
За момента се обърках още повече и за това очаквам още менния. Иначе с основните неща съм наясно, но не мога да се ориентирам при избора на най-добрия вариант в случая. Идеята е с еднократна инвестиция до 200 лв. да се гледат повече програми (доколкото е възможно), пък да има и преведени.

Устроива ме и варианта с нещо по-читаво от тези турските (с каквато са те в момента), така че да могат да се хванат по-чисто някои от сръбските телевизии (а там се хващат доста поне 6-7 такива и няколко от тях са по-зле) и евентуално да се хване по-добре про бг, която в момента е доста зле, докато тук в София при мен си я хващам със стайната антена и то дообре.

Над какви дължини на коаксиалния кабел е добре да се сложи усилвател понеже нали се получават загуби. При тях кабела от антената до телевизора е с дължина над 20 м.
Или пък да мина на варианта с цифровите ефирни телевизии или пък сателитна офсет, но пък при нея ги нямам ефирните???

Нещо такова ще ми върши ли работа:
http://www.satshop-bg.com/product_info.php?cPath=31&products_id=53
и какво още ще трябва да се купи.

Да поясня, че телевизора си е от старите с кинескоп, няма цифров тунер и т.н.

Варианта, който ще избера с Ваша помощ трябва да се съобрази и с предстоящото цифровизиране дами бъде полезен. Ако има нещо комбинирано (аналогово и цифрово) най-добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Ное 17, 2010 17:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Логопедична,че да не заеква телевизорът

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Сря Ное 17, 2010 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с "набутвацията ако не сме от София" нещо не мога да го разбера??? До края на 2014 година се спира аналоговото излъчване. От тогава нататък само цифрово. Ще има свободни и платени програми. Аки искаш плащаш, ако искаш не.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Fender_str
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 17, 2010 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Това след колко метра ще ти трябва усилвател е относително, зависи от това какъв сигнал постъпва в началото на коаксиалния кабел, зависи от честотана, например ние в кабелната сме приели 18dB/100m (3,6 за 20м) за 767,25МHz. На един телевизор по стандарт му трябват 65dB входно ниво за нормална работа, т.е. ако най-високата честота ти е 767,25MHz ти трябват поне 65+3,6=68,6dB(Ако имаш само един Tv). От друга страна, за да е добро съотношението сигнал/шум е добре входното ниво на усилвателя да е поне 75dB. Ако ще има повече от един телевизор затихването на един двоен сплитер е 3,5-4dB, троен 5,5-6, четворен отива вече към 8-9dB, така, че направи си сам сметката, ясно ми е, че вероятно не разполагаш с измервателен уред с който да замериш нивата на сигналите но все пак малко теория не е излишна. Само за информация усилвателя който съм препоръчал над 98-100 децибела внася сериозни изкривявания в сигнала, които могат да причинят проблеми най-вече в цифровата телевизия, която скоро трябва да пуснат в ефира (във Варна вече вървят пакети на 818MHz но с твърде ниска скорост, която позволява само преноса на звук в момента)
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Ное 21, 2010 19:27    Заглавие: евтин вариант за гледане на телевизия Отговорете с цитат

Има един много добър вариант:Намираш един съсед или приятел с Булсатком,редовен и лоялен платец,купува на негово име втори комплект,като втори приемник,а може да купи до 3 комплекта или по-точно само приемника,ако си имаш антена и конвертор,плащаш само 4,80лв. на месец и гледаш почти всичко,което те интересува.Колко по-евтино и качествено?Аз така гледам в къщи и на вилата,когато съм там.Пренасям си приемника,а в къщи и на вилата съм монтирал 2 антени.Това е по-просто от фазомер!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети