| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 11:10 Заглавие: |
|
|
Не е въпросът колко ток тече през него, а колко мощност "харчи".
Едва ли е повече от половин ват. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 12:18 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | | О , става , става и още как , т.е. това за ДВГ -тата . Само с промяна на картата на управление в компа на автомобила , без да се пипа друго могат да се вдигне мощността , в зависимост от типа на мотора с няколко десетки коня . Това не е магия - просто се променя налягане на турбо , подавано гориво и т.н. |
Добре, но със същия турбокомпресор. Той дали ще има резервни възможности да работи с по-високо налягане? Дали така няма да излезе по-бързо от строя? _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 13:04 Заглавие: |
|
|
Хайде стига си флудил за турбокомпресори. Темата е за друго.
Двигател може да има различни режими - справки по Формула1. За малко време може да му се изстиска по-голяма мощност например. Естествено, за сметка на друго като икономичност и надеждност. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 22:09 Заглавие: |
|
|
| По схемата за устройството за икономия ,мисля че диода след греца трябва да е ценер,а кондензатора в черната кутия го ползват за регулиране на косинус ф на тока ,ама как става не знам точно,чувал съм че се ползва в предпиятията този метод за намаляне на реактивните загуби с кондензатори -пък дали върши работа за обикновенно домакинство с нищожна ел консумация много ме съмнява.По въпроса с двигателите ,наистина едни и същи мотори са ограничавани софтуерно по мощност заради изискванията на страните за които се изнасят ,отделно че така се увеличава и ресурса на ползване на мотора! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 22:19 Заглавие: |
|
|
| sword написа: | | ........................................ |
Просто идея си немаш ... Не пиши такива неща  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 23:43 Заглавие: |
|
|
има такава работа .
Идея си нЕмаш какво е туй косинус Ф и има ли то чакъл у нас . |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2010 9:32 Заглавие: |
|
|
| Аз затова писах че съм чувал това-онова за тези тъй наречени устройства за икономия на ток,пък може и да не са вярни и да са ме подвели.Какъв е всъщност замисъла на схемата на това нещо освен да захранва светодиодите? |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2010 9:38 Заглавие: |
|
|
| Основният замисъл е този, който ги произвежда, да спечели бързо много пари. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2010 23:33 Заглавие: |
|
|
Toчно така. Сега трябва да се измисли и за ВАГ мотора такова устройство да икономисва нафта
Иначе за чип тунинга и аз съм съгласен. Просто е недопустимо голфа да пуска черни облаци отзад. Ако и заводски е във високия данак мани бегай.........
естествено е за сметка и на разхода но доколкото съм запознат ремапа се прави така, че горивото се увеличава само при голямо натоварване. т.е. нормално си е нормално всичко. Но по принцип има и разлика в турбото, но не значи, че не може да се изкара нещо и от 90 коня двигателя. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|