Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

зареждане на батерии със соларни панели + ПИР сензор?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hhmuhm
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 09, 2010 15:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Моля те да се искажеш без лични нападки и гадания, защото почваш да ме дразниш! Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 09, 2010 15:26    Заглавие: Отговорете с цитат

hhmuhm, соларния панел не може да се разглежда като източник на захранване (сам по себе си).
Другата еквилибристика с последователно навързани консуматори (пир-а и двигателя) също принципно като подход не е правилна.
Навързаните паралелно акумулатори с цел зареждане потвърждава, че хал хабер си нямаш от материята с която си се захванал.
Форума не е място където да се получават начални познания (не и този ) някои от тях граничещи с материал за средно образование в училище.

Така, че не се дразни толкова, а вземи поне малко се пообразовай за да задаваш по-смислени въпроси.
До тук - каквито въпросите, такива са и отговорите.
hhmuhm
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 09, 2010 16:03    Заглавие: Отговорете с цитат

@RC

Много ти благодаря за коректния отговор, не се дразня на такива Wink

Аз отдавна си признах, че не е по моите сили да възпроизведа тази идея, а само търся някой да ми измисли схемата и да му платя и си помислих, че тука ще има кой да се заеме. Въобще не съм си представял, че ще ми обясняват личностните ми харектеристики.

тЪ ето и блоковата схема, която искам да реализирам, предишната си беше драсната на момента за да не забравя идеята Smile

http://prikachi.com/images/755/2740755s.png

Не, че вече се надявам да има тука някой да ми реализира работеща схема. Само да се поправя Smile

Благодаря пак за всички отзова ли се Wink
Върнете се в началото
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Дек 09, 2010 20:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Като идея добре, сега трябва да изясиш за себе си два много важни момента, които вече бяха споменати по горе:
1. Кажи какво точно ще правиш или какъв мотор ще захранваш, демек колко ток ще се черпи и за колко време. Това е важно за да можем да ти кажем колко ще ти струва соларния панел, и какви параметри трябва да има електрониката.
2. Както вече беше казано соларния панел дава ток само когато има светлина и то дава според силата на светлината. Тоест батериите трябва да са така подбрани че да могат да се зареждат бързо и да могат да ти подават достатъчно време ток когато няма да има светлина. Казано по-просто, соларния панел който ти трябва или няколко свързани в паралел за да задоволи изискванията ти може да се окаже много скъп. Иначе като реализация не нещо супер сложно и вярвам че ще ти се помогне, но за да се избегнат излишните приказки и догадки кажи за какво точно става въпрос за да може конкретно да ти отговорим.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hhmuhm
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 10, 2010 11:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето параметрите на примерен електромотор:

http://www.tecoelectric.com/images/spec_sheet/tf_series/TF130.jpg

Параметри на ПИР'а:

http://prikachi.com/images/699/2742699g.png

Системата се предполага да работи през ноща особено т.е. батериите ще разполагат с цял слънчев ден да се зареждат за 2-5 часа работа през ноща примерно.

Идеята е да се качи течност с нещо като архимедова спирала, става въпрос за много малки количества и много малки размери, като видите електромотора ще се сетите. И да отбележа за философите, че не ми трябва помпа или други алтернативи за целта.
Върнете се в началото
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Дек 10, 2010 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз предлагам да се оразмери за 300mА консумация. Ако използваш батерия с капацитет 2200mA/h ще ти е достатъчно. Мисля че най добре да ползваш литиево-йонна и да се зарежда за кратко време 2-3 часа както при ГСМ ите, има готови схемички за зарядно на батерията. Най удачно ще е да подбереш панел който да ти дава 800mA-1A за да може да подава достатъчно ток за заряда на батерията.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети