Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

decrypt.inc от Microchip
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Cekins
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 12:58    Заглавие: decrypt.inc от Microchip Отговорете с цитат

Търся файла decrypt.inc от Keeloq License Disc-a на Microchip. Гадовете от Комет се правят на ударени а диска се разпространява свободно и не би трябвало да го отказват на никого. Ще съм много благодарен ако някой ми помогне.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 13:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Tи да не си луд бе човек, естествено че няма да ти го дадат. Може би ако заявиш около 1000 бр. encoder-и на Microchip, може и да размислят... Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
Cekins
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 15:00    Заглавие: Отговорете с цитат

А ако ми го дадат не 1000 а 10000 може да поръчам. Това са български глупости Evil or Very Mad Навсякъде в сайта на Microchip пише че локалните дистрибутори трябва да го имат и да го дават.
Върнете се в началото
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 15:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе човек, ако всеки разполагаше с тоя файл, щеше да е голяма дивотия. То автомобили няма да останат в БГ...задай въпроса в MCU-BG, но чак не ми се вярва някой да ти го даде.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
Cekins
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 16:47    Заглавие: Отговорете с цитат

И след като изчетеш 30-40 пъти документацията на кодерите и декодерите ще разбереш за какво става върпос и че с този файл не може да "откраднеш" кола или да разбиеш KeeLoq.
Върнете се в началото
Разкодир
Гост

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 17:51    Заглавие: Да ама не ! Отговорете с цитат

Cekins написа:
И след като изчетеш 30-40 пъти документацията на кодерите и декодерите ще разбереш за какво става върпос и че с този файл не може да "откраднеш" кола или да разбиеш KeeLoq.

Ако ги прочетеш много внимателно и ти стане ясно как работи KEELOQ.
Не е невъзможно да си направиш разкодираща програма , но за съжаление или на по бърз PIC18XXX например или за PC , иначе може да не ти стигне процесорно време за сметките Twisted Evil
Върнете се в началото
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мога да гарантирам че и без тая документация пак може да разбиеш Keeloq Security...но да оставим това настрана. Последно преди време като се рових из документацията им, мернах че за тоя файл "dectrypt.inc" трябва да се обърнеш директно към Microchip...
Върнете се в началото
Cekins
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо не можем да се разберем май - на мене ми трябва алгоритъма за генериране на encryption key за кодерите а не начина на разкодиране на криптираната информация или алгоритъма за криптирането й. Между другото имам и програма за 12С509 за криптиране. Само дето не е това което ми трябва.
Върнете се в началото
Cekins
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Обръщането към Microchip води до следния отговор : Contact to your local reseler Smile)). С известни мъки разбрах че в Комет го имат въпросния диск. Обаче увъртат и си прехвърлят топката от един на друг. Както по-горе казах Microchip предоставят диска напълно БЕЗПЛАТНО. Даже някъде и номера му имам. Само дето има един малък проблем - заради митата не пращат за БълХария.
Върнете се в началото
Разкодир
Гост

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:45    Заглавие: Хе Отговорете с цитат

Cekins написа:
Обръщането към Microchip води до следния отговор : Contact to your local reseler Smile)). С известни мъки разбрах че в Комет го имат въпросния диск. Обаче увъртат и си прехвърлят топката от един на друг. Както по-горе казах Microchip предоставят диска напълно БЕЗПЛАТНО. Даже някъде и номера му имам. Само дето има един малък проблем - заради митата не пращат за БълХария.

Че толкова ли е трудно да си дръпнеш пдф-а например на HCS300-301 , вътре много ясно пише Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети