| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Cekins Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 12:58 Заглавие: decrypt.inc от Microchip |
|
|
| Търся файла decrypt.inc от Keeloq License Disc-a на Microchip. Гадовете от Комет се правят на ударени а диска се разпространява свободно и не би трябвало да го отказват на никого. Ще съм много благодарен ако някой ми помогне. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 13:42 Заглавие: |
|
|
Tи да не си луд бе човек, естествено че няма да ти го дадат. Може би ако заявиш около 1000 бр. encoder-и на Microchip, може и да размислят...  |
|
|
 |
Cekins Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 15:00 Заглавие: |
|
|
А ако ми го дадат не 1000 а 10000 може да поръчам. Това са български глупости Навсякъде в сайта на Microchip пише че локалните дистрибутори трябва да го имат и да го дават. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 15:18 Заглавие: |
|
|
| Абе човек, ако всеки разполагаше с тоя файл, щеше да е голяма дивотия. То автомобили няма да останат в БГ...задай въпроса в MCU-BG, но чак не ми се вярва някой да ти го даде. |
|
|
 |
Cekins Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 16:47 Заглавие: |
|
|
| И след като изчетеш 30-40 пъти документацията на кодерите и декодерите ще разбереш за какво става върпос и че с този файл не може да "откраднеш" кола или да разбиеш KeeLoq. |
|
|
 |
Разкодир Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 17:51 Заглавие: Да ама не ! |
|
|
| Cekins написа: | | И след като изчетеш 30-40 пъти документацията на кодерите и декодерите ще разбереш за какво става върпос и че с този файл не може да "откраднеш" кола или да разбиеш KeeLoq. |
Ако ги прочетеш много внимателно и ти стане ясно как работи KEELOQ.
Не е невъзможно да си направиш разкодираща програма , но за съжаление или на по бърз PIC18XXX например или за PC , иначе може да не ти стигне процесорно време за сметките  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:20 Заглавие: |
|
|
| Аз мога да гарантирам че и без тая документация пак може да разбиеш Keeloq Security...но да оставим това настрана. Последно преди време като се рових из документацията им, мернах че за тоя файл "dectrypt.inc" трябва да се обърнеш директно към Microchip... |
|
|
 |
Cekins Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:22 Заглавие: |
|
|
| Нещо не можем да се разберем май - на мене ми трябва алгоритъма за генериране на encryption key за кодерите а не начина на разкодиране на криптираната информация или алгоритъма за криптирането й. Между другото имам и програма за 12С509 за криптиране. Само дето не е това което ми трябва. |
|
|
 |
Cekins Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:26 Заглавие: |
|
|
Обръщането към Microchip води до следния отговор : Contact to your local reseler )). С известни мъки разбрах че в Комет го имат въпросния диск. Обаче увъртат и си прехвърлят топката от един на друг. Както по-горе казах Microchip предоставят диска напълно БЕЗПЛАТНО. Даже някъде и номера му имам. Само дето има един малък проблем - заради митата не пращат за БълХария. |
|
|
 |
Разкодир Гост
|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:45 Заглавие: Хе |
|
|
| Cekins написа: | Обръщането към Microchip води до следния отговор : Contact to your local reseler )). С известни мъки разбрах че в Комет го имат въпросния диск. Обаче увъртат и си прехвърлят топката от един на друг. Както по-горе казах Microchip предоставят диска напълно БЕЗПЛАТНО. Даже някъде и номера му имам. Само дето има един малък проблем - заради митата не пращат за БълХария. |
Че толкова ли е трудно да си дръпнеш пдф-а например на HCS300-301 , вътре много ясно пише  |
|
|
 |
|