Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Аларма Giordon - проблем ?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Дек 25, 2010 17:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Не искам да ставам съдия,но има аларми,които без подаден контакт при отворена врата включват мигачите за определено време-като предупреждение към другите водачи нощно време.И мен това ме е дразнело,но си е факт.И още-ако автомобилът е френски-РЕНО,ПЕЖО,той има т.н. "малък контакт"-първото положение след OFF.Ако се хванем там,ще имаме +12 при това първо положение,ще имаме +12 и на контакт,но при включване на стартера тези + 12 изчезват-т.е. ще "познаем" кога стартерът е включен.Този "малък контакт" позволява при загасен двигател да слушаме радио,да ползваме запалката и вероятно още нещо -АСС си е съкращение от АКСЕСОАРИ.Когато включим стартера да палим,там напрежението изчезва с цел да се предпазим от пикове с обратна полярност,породени от голямата консумация на стартера.Сега конкретно за погрешното свързване на релето за блокировка и дефектирането на 2003-склонен съм да мисля,че е възможно.Все пак външните релета,които се ползват от тези аларми имат ток на включване около и над 100 mA,така че като се знае призхода на алармата,никак не е невероятно чипът да се скапе.Друг вече е въпросът защо колегата при 60-70 монтирани аларми свързва грешно релето,задава тези въпроси и най-вече-защо ползва такива боклуци като цитирания GIORDON при наличието на куп качествени и железни български алармени системи за автомобили!Между другото,колега от автомобилен форум си е купил въпросният боклук в кутия,на която е написано: MILLENIUM-GIORDON".MILLENIUM БЯХА български аларми,но явно евтиното китайско производство надделява и някой се е полакомил за лесни печалби.Иначе не мога да си обясня как ще си поставиш утвърдената търговска марка на това меко казано недоразумение Rolling Eyes

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 13:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix, написъл си доста верни неща, макар някои да са излишни.
Всичко, което съм написал, е конкретно за тази автоаларма, т.е. мигачите работят само на отворена врата и подаден контакт.
И разбира, се на атакувана система. Laughing
Ако ти Ditronix, знаеш такива, " които без подаден контакт при отворена врата включват мигачите за определено време-като предупреждение към другите водачи нощно време.", моля, драсни ми ги конкретно по имена на л.с., щото аз имам претенциите да съм доцент Laughing в автоалармомонтирането и ремонтирането, но досега такава не съм видял.
А съм борил доста..., не се правя.
Цитат:
...Все пак външните релета,които се ползват от тези аларми имат ток на включване около и над 100 mA,така че като се знае призхода на алармата,никак не е невероятно чипът да се скапе...

За да сме коректни към бъдещите четящи, бобинката на релето, консумира точно 120 mA.
ULN 2003 издържа повече от 500 mA ток, когато е комутиран само 1 от транзисторите(какъвто е неговият случай). Практически съм го изпробвал.
Не че 2003 не може да дефектира, но за да изкара от колектора +12V, то трябва да е пробил вътрешният диод в интеграла(между колектора и захранването) или през бобината на релето. Wink
Ето една тема от форума.
Че тази аларма е проблеми, е ясно. Не нужно да се чете по форумите. Имал съм собствени сблъсаци с нея и я познавам к'во е.
blondster , очакват те проблеми с дистанционните и там, ще затънеш окончателно.
И на този модел те не са с динамичен код и не са обучаеми. Crying or Very sad
Като си тръгнал да се учиш да слагаш аларми, снабди се с нещо качествено, поне средна ръка...
Успех !

п.п.
Цитат:
...Друг вече е въпросът защо колегата при 60-70 монтирани аларми свързва грешно релето,задава тези въпроси...

Мноого точно написано.
За произведените в BG автоаларми, добро или нищо.
Затова от мен нищо.
Пълно е по форумите с ревящи, а производителите не уважават гаранциите. Crying or Very sad
Ако blondster е малко "в час", от всички писали в темата, ще е разбрал какво е сбъркал и ще си оправи грешките. Wink
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото помня-един от моделите на SUN I пали мигачите по описаният от мен начин.Не се наемам да твърдя за други модели,защото след изчерпването на пазара на A'Safe монтирах две някакви тайвански,които в последствие ми останаха за спомен,няколко ENFORCER и точно четири TOP GUN 555 и разбрах,че не си струва да си вкарвам таралеж в гащите.После минах на български-МАК и различните модели на ТЕХНОЕЛЕКТРОНИКА-Варна.Пазарът тук в Провадия не е голям,затова не се осмелих да държа на склад като колегите от Варна по 10-15 модела.Но определено българските аларми бяха безпроблемни.Това е.Не съм кой знае какъв специалист,може би затова при мен всяка връзка минаваше през поялника и мога с чиста съвест да кажа че по моя вина аларма,монтирана на каква да е кола проблем не е създавала,да не говорим пък за оставане на пътя на мой клиент.Е с това не мога да се похваля.

Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Пон Дек 27, 2010 23:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега termin_6 , има такива аларми които БЕЗ да си подал на контакт, пускат мигачите при отворена врата. Не се сещам точно за името , но книжката им е с един орел отпред и е в бяло и зелено. Абе някакъв Китайски ташак. Монтирал съм сигурно над 100 бр. от тях , когато работех в автоцентър "Кирилов", тук в Свищов. Не му правя реклама, даже напротив. Evil or Very Mad Та тоя Китайски боклук идваше на доставна цена 36-37 лв. , и понеже е евтин го монтирахме дори само като модул за ЦЗ. Без да му закачаме там сирени , шокови датчици и т.н. Тази аларма си пускаше мигачите независимо дали си на контакт или не. Налагаше се да лъжем клиентите, на които не им харесва това, че тази аларма е била за Американския пазар,и там така било по закон и ала-бала. Embarassed Ама кво да се прай, нали трябва да се вземат на хората парите (по разбиранията на шефа). Та така. Добре,че вече не работя там.
Мисля че имам някъде една книжка. Ако я намеря утре ще кача снимка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gmg_service
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2010 0:08    Заглавие: re Отговорете с цитат

Господин доцент(termin_6),мога да ви уверя ,че има няколко модела на марката GIORDON ,при които мигачите си мигат при отвоена врата или капак без да е на контакт колата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2010 11:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам причини да не ви вярвам.
Не ви ли е направило впечатление, обаче, ужасната и съмнителна прилика между, GIORDON и SUN I, спомената от Ditronix.
И като е тръгнало на спам, аз не съм имал никакви проблеми, нито с ENFORCER (аларма или имобилайзер- желязо са), TOPP GUN 555- желязо. С нея имам умопомрачителни постижения...и с блока и дистанционните.
Ако си спомняте некъде в разгара на 97-98 г., TOPP GUN 555, се харчеше като "топъл хляб", за 100$., при положение, че цените на алармите, не са по различни от сега.
В далечната '99 съм монтирал стандартен TOPP GUN 555 на skoda 130 l с газ и съм я правил да "пали" на газ от алармата...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
И си е постижение, щото едно, че не е предвидена за такива функции и второ, по- антиавтомобили от тези -няма. Razz
И на нито една от гореспоменатите аларми, не е имало опцията да включват мигачи само на отворена врата.
gmg_service написа:
...има няколко модела на марката GIORDON ,при които мигачите си мигат при отвоена врата или капак без да е на контакт колата.

Ако може да ги посочиш по модели, постни ги, за да ги знаят всички. Я са 3-4 модела, я не.
gmg_service, ти ми помогна в тежък момент с ценна информация. Това не се забравя.
Колкото до "доцентурата" Laughing , що го взимаш навътре и се дразниш?
Вкарай малко чувство за хумор. Wink
lusi blazev написа:
...Абе някакъв Китайски ташак...Тази аларма си пускаше мигачите независимо дали си на контакт или не. Налагаше се да лъжем клиентите,...

Колега lusi blazev, никога, не съм "качвал" на кола аларма с неясен произход и без да мога тотално да я владея. Никога, не съм казал на клиент, че има нещо невъзможно...стига да плащат...и разбира се, да не е в разрез с етиката (като много случаи на дублурани дистанционни и ключове, при съмнителни монтажници). Те са ми били работодатели...
Спирам до тука, че не ща да ми бият чумбери модераторите...
В заключение значи, blondster, всъщност вече, няма проблеми.
Така излиза от вашите твърдения.
Да, ама, на мен по човешки ми е мъчно за него... Crying or Very sad
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 28, 2010 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно TOP GUN 555 ме отказаха от "вносните" аларми.От цитираните 4 броя,монтирани от мен,на две само за месец се прецакаха приемниците на контролния модул,а на третата-единия трансмитер.И разбрах,че не си струва да хамалувам за тоя,дето духа!Иначе е истина,че бяха първите достъпни аларми със скачащ код.ENFORCER не са ми правили проблеми,но цените им по онова време бяха малко непосилни за дрънгелите,които хората тогава си купуваха.И в един момент се оказа че има български аларми,не по-лоши от тях..Това е от мен.Колкото до дистанционното палене-винаги съм бил скептичен.Че за какво му е тази опция на един нормален човек?Ако очакваш някой да ти закачи "пластика" на запалването-да,пали от 30-40 метра,но ако не-защо???

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети