Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Вашият път към това да станете "специалисти"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jjjjjk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 31, 2010 21:09    Заглавие: Вашият път към това да станете "специалисти" Отговорете с цитат

Често съм се чудил и ми е било особено интересно за индивидуалният път и мироглед на всеки човек, който можеш да се нарече специалист в областта си.
Както виждам, във форума има не един такъв.
Е, нека всеки, ако желае, да напише малките си тайни, отвели го до успеха.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Дек 31, 2010 22:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами нз как да го възприема дали на сериозно въпроса ти, но ще ти отговоря сериозно, че ако искаш да си специалист в дадена област ,тя трябва да ти е много интересна. Даже всеки ден да живеш и да мислиш за нея. Както се казва да ти е начин на живот. Аз не бих могъл да се нарека специалист но от 9 годишен се занимавам, първо с лампички сега и с други работи някое PIC-че да речем. Сега съм на 23. Интересни са има и софтуерна част, което е увлекателно. Това е забавно събира се софтуер и хардуер на едно място. Някои проблеми могат да се решат и по единия и по другия начин. Но освен, че това се занимавам на работата това правя и вкъщи. Почти няма ден гогато да не съм "палил" поялника Smile По принцип се занимавам и със проектиране на печатни платки. Тогава ползвам "софтуера", като определено това не е изгъзица или както някои си мислят, че наръка трябвало да се измислят платките.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Яну 01, 2011 12:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако наистина е сериозен въпроса За да работиш тази професия трябва да си малко луд Иначе трошене горене мерене запояване и накрая може и да станеш "СПЕЦИАЛИСТ" както ти го наричаш А и повече мислене и четене а не реване по форумите за готов дефект Знаеш ли колко е хубаво да хванеш гаден дефект Става ти едно особено може да се сравни с изп.......то Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
jjjjjk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 01, 2011 13:26    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
... По принцип се занимавам и със проектиране на печатни платки. Тогава ползвам "софтуера", като определено това не е изгъзица или както някои си мислят, че наръка трябвало да се измислят платките...

Аз мога да ги направя и на ръка, и на програма.
Уверявам те, че повечето програми са изключително некадърни в автоматичното опроводяване...
fishev, да, въпросът ми е сериозен. Smile
Лично аз се занимавам с електроника и електротехника от както се помня. И това уча...И това практикувам...
Основно се занимавам с компютърна техника, защото тя ми е интересна.
Винаги обаче съм се чудил на телевизионните техници, защото като поглед от страни, винаги ми е изглеждало, че стандартите при телевизорите са размити и всеки производител си прави леко каквото си иска...
Иначе и за ремонти на телевизори съм чел книжки, но най-вече за стари "съветски" телевизори, от типа на Eлектрон, Юность...
Един път дори реших да си направя кабелно дистанционно управление за Електрона...Е, сменяше само каналите, но...
Върнете се в началото
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Съб Яну 01, 2011 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато правя нещо винаги съм се старал като го правя да знам за какво го правя - а не защото някой ми е казал че като направиш това ще се получи еди какво си.Специалиста работи с ръцете и ума си Idea - а занаятчията само с ръцете си Idea
Върнете се в началото
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2011 13:33    Заглавие: Вашият път към това да станете "специалисти" Отговорете с цитат

Преди много години един мой приятел и колега ми каза следното :
Прави за да се научиш Купи за да си имаш. За занаятчията си прав но някой път на занаятчията не можеш да му вземеш ръцете . Може да си фога за изчисляването на трансформатор но с калпави ръце да го навиеш.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2011 22:21    Заглавие: Отговорете с цитат

jjjjjk написа:
slav4o.com написа:
... По принцип се занимавам и със проектиране на печатни платки. Тогава ползвам "софтуера", като определено това не е изгъзица или както някои си мислят, че наръка трябвало да се измислят платките...

Аз мога да ги направя и на ръка, и на програма.
Уверявам те, че повечето програми са изключително некадърни в автоматичното опроводяване...

Виж сега малко ми е трудно да си представя един корпус примерно TQFP64 как ще го начертаеш на кадастрон после как ще правиш платката с фотолак ли - ще трябва да го начертаеш 1:1 и да го прекопираш на паус или пък как ще го изпратиш на някоя платкаджийница. Very Happy
А иначе аз не знам да има програма която прави добре автоматично опроводяване, така че аз го правя ръчно Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети