| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 31, 2010 21:09 Заглавие: Вашият път към това да станете "специалисти" |
|
|
Често съм се чудил и ми е било особено интересно за индивидуалният път и мироглед на всеки човек, който можеш да се нарече специалист в областта си.
Както виждам, във форума има не един такъв.
Е, нека всеки, ако желае, да напише малките си тайни, отвели го до успеха. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Дек 31, 2010 22:51 Заглавие: |
|
|
Ами нз как да го възприема дали на сериозно въпроса ти, но ще ти отговоря сериозно, че ако искаш да си специалист в дадена област ,тя трябва да ти е много интересна. Даже всеки ден да живеш и да мислиш за нея. Както се казва да ти е начин на живот. Аз не бих могъл да се нарека специалист но от 9 годишен се занимавам, първо с лампички сега и с други работи някое PIC-че да речем. Сега съм на 23. Интересни са има и софтуерна част, което е увлекателно. Това е забавно събира се софтуер и хардуер на едно място. Някои проблеми могат да се решат и по единия и по другия начин. Но освен, че това се занимавам на работата това правя и вкъщи. Почти няма ден гогато да не съм "палил" поялника По принцип се занимавам и със проектиране на печатни платки. Тогава ползвам "софтуера", като определено това не е изгъзица или както някои си мислят, че наръка трябвало да се измислят платките. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 01, 2011 12:36 Заглавие: |
|
|
Ако наистина е сериозен въпроса За да работиш тази професия трябва да си малко луд Иначе трошене горене мерене запояване и накрая може и да станеш "СПЕЦИАЛИСТ" както ти го наричаш А и повече мислене и четене а не реване по форумите за готов дефект Знаеш ли колко е хубаво да хванеш гаден дефект Става ти едно особено може да се сравни с изп.......то  |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 01, 2011 13:26 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | ... По принцип се занимавам и със проектиране на печатни платки. Тогава ползвам "софтуера", като определено това не е изгъзица или както някои си мислят, че наръка трябвало да се измислят платките... |
Аз мога да ги направя и на ръка, и на програма.
Уверявам те, че повечето програми са изключително некадърни в автоматичното опроводяване...
fishev, да, въпросът ми е сериозен.
Лично аз се занимавам с електроника и електротехника от както се помня. И това уча...И това практикувам...
Основно се занимавам с компютърна техника, защото тя ми е интересна.
Винаги обаче съм се чудил на телевизионните техници, защото като поглед от страни, винаги ми е изглеждало, че стандартите при телевизорите са размити и всеки производител си прави леко каквото си иска...
Иначе и за ремонти на телевизори съм чел книжки, но най-вече за стари "съветски" телевизори, от типа на Eлектрон, Юность...
Един път дори реших да си направя кабелно дистанционно управление за Електрона...Е, сменяше само каналите, но... |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 01, 2011 21:52 Заглавие: |
|
|
Когато правя нещо винаги съм се старал като го правя да знам за какво го правя - а не защото някой ми е казал че като направиш това ще се получи еди какво си.Специалиста работи с ръцете и ума си - а занаятчията само с ръцете си  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
don bazilio Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2011 13:33 Заглавие: Вашият път към това да станете "специалисти" |
|
|
Преди много години един мой приятел и колега ми каза следното :
Прави за да се научиш Купи за да си имаш. За занаятчията си прав но някой път на занаятчията не можеш да му вземеш ръцете . Може да си фога за изчисляването на трансформатор но с калпави ръце да го навиеш. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2011 22:21 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: | | slav4o.com написа: | | ... По принцип се занимавам и със проектиране на печатни платки. Тогава ползвам "софтуера", като определено това не е изгъзица или както някои си мислят, че наръка трябвало да се измислят платките... |
Аз мога да ги направя и на ръка, и на програма.
Уверявам те, че повечето програми са изключително некадърни в автоматичното опроводяване...
|
Виж сега малко ми е трудно да си представя един корпус примерно TQFP64 как ще го начертаеш на кадастрон после как ще правиш платката с фотолак ли - ще трябва да го начертаеш 1:1 и да го прекопираш на паус или пък как ще го изпратиш на някоя платкаджийница.
А иначе аз не знам да има програма която прави добре автоматично опроводяване, така че аз го правя ръчно  |
|
|
 |
|