| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 11:23 Заглавие: |
|
|
| Айде попремери тук там и напиши какви напрежения дава трафа на двете вторични намотки ,че ми свърши боба да гадая . В статията пише ,че намотката за управление трябва да дава 40V - толкова ли е ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 14:16 Заглавие: |
|
|
Двете вторични са по 15,7В на празен ход
Съмнявам се в ценеровия диод който не е по схемата а сложих SY185\1.Резисторите ги направих от кантал като вместо R1 сложих 4 такива с обща точка съответно 200--150--100 и 300 ома.И при четирите въэможности крайния ефект е един и същ.Тиристорите в изправителя са Т2-320,да не би да са много мощни и да им трябва друг ток за да се отпушват и запушват. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 14:55 Заглавие: |
|
|
Те хората са написали, че напрежението на вторичната намотка захранваща управлението трябва да е 40В. Твоето, ако е 15, означава, че грубо резисторите трябва да са поне с три пъти по-ниско съпротивление. Туй SY185 ми мяза на ГДР-ски изправителен диод (обикновено техните ценери са SZ...), което определено не е това, което трябва да е. Пробвай първо да сложиш подходящ ценер, после с резисторите да вдигнеш тока, ако е необходимо. Мощните тиристори искат и голям управляващ ток, но между 250 и 320 не е чак толкова голяма разликата и в общия случай би трябвало да се получи. С какъв товар пробваш цялата установка? Какъв тиристор си сложил за VS3?
Последната промяна е направена от мульо на Нед Яну 23, 2011 15:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 15:01 Заглавие: |
|
|
Мощен изправителен диод на ГДР-100-600В в зависимост от последната цифра след наклонената черта и 25 ампера. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 15:57 Заглавие: |
|
|
Опаа.....грешката е моя.Мислех че цялата вторична е 2по20В,но като прочетох пак си видях грешката.
От трафа мога да взема 30 или 45В---така е навит.Кое от двете ще е по-добре.
За тиристора VS3 съм сложил КУ 202 Н |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 17:15 Заглавие: |
|
|
| Значи излиза ,че си повторил схемата с каквото ти падне и искаш да работи ,хайде стига си ни правил на луди . За 5 страници писане не се научава електроника ,когато я изпълниш както трябва - тогава ще проработи ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 18:21 Заглавие: |
|
|
Ами нямам за цел да науча електрониката защото ми е малко късно за това.В началото на темата писах с какво разполагам---траф и силовите тиристори.Възоснова на тях трябва да се реализира схемата.Колегите Ви ми предложиха ПРИНЦИПНА схема и аз я направих с наличните елементи.За да заработи схемата трябва нещо да се промени в нея и аз незнам какво затова питам.Същият уред го имам стационарен и работи вече 20 години,при него регулирам напрежението в първичната с латер.Сега ми трябва същото,но по-компактно защото се налага да е преносимо.Ако нестава здраве да е,а ако има начин ще съм ви благодарен ако го науча.Пробвах програми симулатори,но нищо не направих,защото неразбирам от електроника.
Никой не правя на луд.Просто питам съвсем коректно за малко помощ |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 18:59 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | За да заработи схемата трябва нещо да се промени в нея и аз незнам какво затова питам. |
Не трябва нищо да се променя в схемата ,ами да се изпълни с указаните в статията елементи и параметри на трансформатора . Но да слагаш диод вместо ценер ,да ползваш траф с 15V ,вместо 40 и кой знае какво още си променил - е няма да стане ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 20:29 Заглавие: |
|
|
По-горе писах,че съм сбъркал.От трафа мога да взема 15,30,45 и 60В.С кое напрежение ще стане схемата на управлението.Най-близкото е 45.Тогава ще стане ли?Въпросния ценер ще го сменя въпреки че е обозначен на корпуса със знака за ценеров диод няма да споря много е стар може и да е сбъркан.Всичко друго е по указание на схемата без силовите тиристори в изправителя,които са Т2-320
Нямам траф с вторично напрежение 40В нито тиристори ТЛ 171-250 |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2011 14:57 Заглавие: |
|
|
| Разлика от 5 волта (между 40 и 45) не те бъркат чак толкова. Виж това за да разбереш дали туй SY185 е ценер и какъв, пък може и една снимка да му дадеш. |
|
|
 |
|