|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2011 22:43 Заглавие: |
|
|
Да не ти убивам мерака,ама трябва мнооого диоди да навържеш,за да стигнеш силата на светене на един халоген .Каквото и да постигнеш,ще е само за украса.Само за справка-обикновено един халоген за кола е около 100 вата,в моменти ти имаш около (ако приемем ,че грубо един диод е за 3.5В волта и 20мА) 1,12 вата . _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2011 22:44 Заглавие: |
|
|
| За да стане изобщо нещо според мен трябва да сложиш поне 6 x 3W LED. С тези, които ползваш в момента трябва поне 80бр. да сложиш за да има някакъв ефект ... |
|
|
 |
Mlad76 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2011 23:48 Заглавие: |
|
|
| Здравеите,защо колега не пробваш с накои LED DRIVER например ZXLD1360 |
|
|
 |
MuTaJlaKo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2011 23:58 Заглавие: |
|
|
Халогенните крушки са по 55 вата и не свети толкова слабо ето снимки пре деня и вечерта ...
от дясно е лед халогена
и мисля че ако се направят на 3.4 волта ще светят още повече  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2011 0:11 Заглавие: |
|
|
Говори ни в лумени, не в снимки  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2011 10:10 Заглавие: |
|
|
Аз мислех,че говориш за халогените отдолу на бронята,ама все тая-пак няма да стане както си я намислил.
mishomvp е прав,ама май прочети първо за някои параметри на крушките и светодиодите.Пак за справка-по спомен една крушка за фар 55 вата даваше някъде около 500 лумена ,а един диод,споредзависи от типа му около 10.То ако ставаше така,хората отдавна да го правят,а не да слагат ксенони и т.н.И още нещо-не знам що,всеки който направи някаква промяна по фаровете си умира да снима срещу тях,за да видим колко силно светят,което не значи нищо.Като караш,гледаш отражението на светлината върху палтното,а не директно във фара,така че колкото и ярко да изглежда на снимката,все тая  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
martinel40 Нов потребител

|
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2011 15:13 Заглавие: |
|
|
| showMANiak написа: | (ако приемем ,че грубо един диод е за 3.5В волта и 20мА) 1,12 вата . |
Определено бъркаш!
Гледам как си говорите за промени по колата,а като знам колко пъти на вечер ми идва да убия човек с "специални" фарове.
Па ,като се сетя,как избива очите едно смотано диодно фенерче, което иначе не може да ти освети нищо.
Според братята руснаци диодите дават около 2.5 пъти по голяма ефективност от халогените.Склонен съм да им вярвам.Справка енергоспестяващите крушки.Големия проблем на диодите е тесния спектър.Виждали ли сте как изглежда светлина от диодно фенерче в мъгла.А смехорията е ,че тука си говорите за кола,която ще пътува по шосетата на републиканската мрежа.Не подкокоросвайте човека да прави закононарушения  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2011 15:16 Заглавие: |
|
|
Имах предвид стандартни диоди,не такива .А като гледам цената на 1 стоватов и като умножа по 2,май по-добре човека да си вземе ксенон .Отделно остават на лице проблемите със охлаждането, преобразувателя 12-32 или 36В и насаждането във фара.На теория много неща могат да станат,но от практическа гледна точка нали се сещаш,че няма да го направи никой така.Така ,че с една дума без сериозна инвестиция и голяма доза мерак,няма да стане по тоя начин както го е намислил човека.
vladimir_ki4ev, Не разбрах къде бъркам.Ако визираш сметката,в нея съм умножил общия брой на диодите,не става дума за 1 диод.И не разбрах къде видя да го подкокоросваме да прави тия промени?.Тамън в обратното се мъча да го убедя. _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
MuTaJlaKo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2011 16:02 Заглавие: |
|
|
| ако сте виждали новите аудита и мерцедеси на всичките халогените им са от диоди пак 10 мм и светят доста добре. Вижте и снимката в тъмно, че с диодите свети малко по малко но светлината определено ми се струва по-добре .... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|