| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 16:58 Заглавие: Колко са безсрамни хората! |
|
|
Потресен съм от 1 репортаж:
http://www.vbox7.com/play:c95d2be9?
Как е възможно да бълват толкова лъжи както журналистите така и този тип. Думи нямам. Направил ново управление с контролер (нещо което с колеги сме правили преди 2-3 години още) и веднага си зачислява и механичната част като негова разработка. Чак някакъв смешен чертеж показва.  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване."
Последната промяна е направена от the_bull на Чет Фев 17, 2011 19:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 17:25 Заглавие: |
|
|
| Това не е ли същия Робко 01, дето беше разработен преди около 20 години? |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 17:30 Заглавие: |
|
|
Е той е де,ама вече Правец-а е в един PIC  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 17:32 Заглавие: |
|
|
Точно той е! Абсолютно нищо ново не е измислено. Че даже може да е измислен и пред 30 а не преди 20 години. Как може да излизат с нещо такова което сигурно половин България познава като периферия на Правец 8. В клуба по роботика в Монтана само имаше около 10-тина.
И най безсрамно показва някакъв чертеж и тръгва да обяснява как го е измислил. Да не бяха разбрали журналистите го разбирам ама след като тоя излезе няма лъжа няма измама, че се опитва да си препише чужд труд. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 19:09 Заглавие: |
|
|
Да това като го гледах направо ми се доплака.. Едно време в кръжоците се занимавахме с въпросния еднорък бандит Дори някъде му имам заводските документи! А за въпросните "журналисти" на една от най лъжливите телевизии тогава им писах но както винаги никой не ми обърна внимание. А тоя малчуган дето е открил топлата вода мога да му кажа само едно ... Крадец! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 19:19 Заглавие: |
|
|
За голямо съжаление, по-голямата част от журналистите у нас се държат точно като "Чукча не читатель, Чукча - писатель" и това има пряка връзка за сегашното състояние на държавата (по-скоро територията) в която живеем.
http://bg.wikipedia.org/wiki/РОБКО-1 |
|
|
 |
zoro1 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 20:25 Заглавие: |
|
|
Не сте прави.Никъде Светльо не е казал ,че роботът е негово изобретение.Тъпите журналисти за по сензационно и "да звучи важо" са го измизслили.Докато обяснява на чертежа схемата на програмното управление /то си е негово/ така е монтирано ,все едно ,че е схемат ана робота.
Основата е робко1, но всичко друго е променено.
Между другото учи в Рединг и един от преподавателите му е Проф. Кевин Уорик. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 22:58 Заглавие: |
|
|
Добре възможно е и да е монтаж, но как е позволил да бълват подобни глупости малоумните ни журналисти. Все пак говорят от негов адрес и малко така излиза, че е направил Робкото. В обяснението не показва никаква схема на алгоритъма а си обясняваше точно механичната конструкция и ставите на робота. Може да им е обяснявал какво представлява и пак да са го вкарали с монтаж, но на пръв поглед си изглежда, че обяснява как е направил робота. Между другото момчето може и да назнайва нещата и ми се струва, че някой неща съм ги виждал в форума по роботика. Дори и ново управление с пик да е направил пак не е кой знае какво, че да вдигат такъв шум. Ние с колеги още преди 2-3 години представихме едно управление с Атмега 32 и още тогава ни казаха, че преди 4-5 години от БАН са били синтезирали ново управление. Така, че употребата на контролер е нещо от преди 10 години сигурно. Като цяло управлението на 6 стъпкови мотора (като се има в предвид, че в описанието на робкото има алгоритми как да се управлява и в полустъпка и обикновено управление) не е нищо по сложно от размигване на диоди. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
zoro1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2011 18:09 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Добре възможно е и да е монтаж, но как е позволил да бълват подобни глупости малоумните ни журналисти... | И как може да го спре?Не показват монтирания материал преди да го пуснат.Правят каквото си искат в общи линии.
Нвговото робко се управлява от ПК през USB с програма написана от него. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2011 20:29 Заглавие: |
|
|
И на мен когато гледах репортажа ми се стори леко познато от някъде това РОБКО 1 . То всъщност човека като е разбрал, че ще го дават по ТВ сигурно се е изкефил толкова, че изобщо не е обмислил ситуацията. Така както го говореха и аз останах с впечатление че той го е измислил изцяло. След това за части от секундата вигах големия 40 краков (PIC 18F4550 най-вероятно) монтиран ма универсална платка. Вярно е, че е за напреднали тази работа, ама чак пък за телевизията. Поне една платчица с SMD да му беше спретнал. така хептен "ТНТМ" изглежда, но нали е ново изобретение  |
|
|
 |
|