Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Магнити в шийката на кинескоп - има ли?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 19:03    Заглавие: Магнити в шийката на кинескоп - има ли? Отговорете с цитат

Има ли магнити в шийката на кинескопа. Поне на мен на нещо такова ми прилича. Питам за да знам дали да гърмя кинескопа в домашни условия.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Що ще ровиш вътре,като най-вероятно има отвънка?
А ако ти трябва нещо отвътре-има далеч по-лесни методи за ваденето му от отстрел с гаубица... Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

ми щото ми се струва, че ще изглежда малко циганска историята... 2 блока да ме гледат до кофите как рушим, чупим ... кой знае какво ще си помислят, че съм изперкал ... Smile мисля на балкона да пробвам да счупа шийката ... Rolling Eyes

Върнете се в началото
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Взимаш едно остро шило, бучваш там където се пъха клипса на високоволтовия кабел, няма да има имплозия, а въздишка... това съм виждал поне да се прави....навремето правехме аквариуми от кинескопи
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

И ако има ламарина ша трябва да лопчи яко,та да може евентуално и да се нареже.Като иска толкова да го чупи(така и не разбрах защо)-с клещите по краката или шийката и готово...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 23:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Кинескопът няма ли остатък от тръбичката(мущука), от който е изтеглен вакуумът? По принцип, това е правилното място за изпускане, поне доколкото на мен ми е известно.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 23:39    Заглавие: Отговорете с цитат

emil74 написа:
По принцип, това е правилното място за изпускане, поне доколкото на мен ми е известно.

Така е.Обаче мущука е между краката,там има и пласмаса и трябва да го цели(което значи че трябва да гледа,а при положение че си няма много много понятие може да реши да гледа отблизо,което не е хубаво).Затва най-добре перпендикулярно на шийката-с клещите с един замах и фушшшшшш. Twisted Evil
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 20, 2011 23:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако си няма много-много представа, най-добре да не опитва. Или да направи приспособление за чупене от поне 10 метра. Сещам се за паве, завързано отгоре с канап. Реже канапа и - готово. И още нещо-предното стъкло по-добре да не си играе да го чупи, дори и да е изпуснат вакуумът. Има навика да лети напосоки, а много реже.
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 22, 2011 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Работата е свършена. Божилов е уцелил майсторлъка по фушкането, май сме учили от един учебник с него Very Happy На разстояние 2 метра от целта захвърлих едни клещи резачки. Баш тва дето ми требваше се отчупи Laughing По натам вече дойде майсторската работа. За съжаление не се здобих с така жадуваните от мен мощни магнитчета ... Wink Барем се научих да фушкам Idea

Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Фев 22, 2011 0:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile
Ако е само за магнитите има фирми, които предлагат всякакви Smile
Виж тук примерно Smile
Ако не от някои хард диск Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети