| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 19:03 Заглавие: Магнити в шийката на кинескоп - има ли? |
|
|
Има ли магнити в шийката на кинескопа. Поне на мен на нещо такова ми прилича. Питам за да знам дали да гърмя кинескопа в домашни условия. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 19:08 Заглавие: |
|
|
Що ще ровиш вътре,като най-вероятно има отвънка?
А ако ти трябва нещо отвътре-има далеч по-лесни методи за ваденето му от отстрел с гаубица...  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 19:42 Заглавие: |
|
|
ми щото ми се струва, че ще изглежда малко циганска историята... 2 блока да ме гледат до кофите как рушим, чупим ... кой знае какво ще си помислят, че съм изперкал ... мисля на балкона да пробвам да счупа шийката ...  _________________
|
|
 |
stoianivanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 21:38 Заглавие: |
|
|
| Взимаш едно остро шило, бучваш там където се пъха клипса на високоволтовия кабел, няма да има имплозия, а въздишка... това съм виждал поне да се прави....навремето правехме аквариуми от кинескопи |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 21:59 Заглавие: |
|
|
И ако има ламарина ша трябва да лопчи яко,та да може евентуално и да се нареже.Като иска толкова да го чупи(така и не разбрах защо)-с клещите по краката или шийката и готово... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 23:18 Заглавие: |
|
|
| Кинескопът няма ли остатък от тръбичката(мущука), от който е изтеглен вакуумът? По принцип, това е правилното място за изпускане, поне доколкото на мен ми е известно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 23:39 Заглавие: |
|
|
| emil74 написа: | | По принцип, това е правилното място за изпускане, поне доколкото на мен ми е известно. |
Така е.Обаче мущука е между краката,там има и пласмаса и трябва да го цели(което значи че трябва да гледа,а при положение че си няма много много понятие може да реши да гледа отблизо,което не е хубаво).Затва най-добре перпендикулярно на шийката-с клещите с един замах и фушшшшшш.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 23:48 Заглавие: |
|
|
| Ако си няма много-много представа, най-добре да не опитва. Или да направи приспособление за чупене от поне 10 метра. Сещам се за паве, завързано отгоре с канап. Реже канапа и - готово. И още нещо-предното стъкло по-добре да не си играе да го чупи, дори и да е изпуснат вакуумът. Има навика да лети напосоки, а много реже. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2011 0:12 Заглавие: |
|
|
Работата е свършена. Божилов е уцелил майсторлъка по фушкането, май сме учили от един учебник с него На разстояние 2 метра от целта захвърлих едни клещи резачки. Баш тва дето ми требваше се отчупи По натам вече дойде майсторската работа. За съжаление не се здобих с така жадуваните от мен мощни магнитчета ... Барем се научих да фушкам  _________________
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2011 0:52 Заглавие: |
|
|
Ако е само за магнитите има фирми, които предлагат всякакви
Виж тук примерно