|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 27, 2011 22:00 Заглавие: Термостат за инкубатор |
|
|
От 15-20г. не съм се занимавал с такива груби,селски историй,но нали всички имаме приятели,така,че днес ми донесоха 2 терморегулатора за инкубатори-самоделки,и то груби,любителски историй,едната с 723,другата със 741.Наясно съм и с двата варианта от предишните кризи,когато и пилета люпехме в старите хладилници,само,че някогашните схемотехники са ми потънали в дълбоките архиви и няма намиране.Едната платка-с 723 пуснах и заработи,но ми се струва инертна-няма чувствителност,грея термочувствителния елемент със запалка и ми се струва,че реагира бавно.Признавам,че не смея да го разхерметизирам,за да видя какъв е-термосъпротивление или диод??? а и човека ми е много капризен,хем любителски технологий-хем и претенций да не се отваря???Моля Ви колеги,ако някой има схеми на подобни,любителски терморегулатори,да помогне,поне със схеми да се оттърва от положението.
P.S. Навремето,преди 25 и....г. тъстът ми беше шев на птицекомбинат,но системите им не се контролираха със 723 стабилизатор!И пилета не се люпеха в хладилници,за жалост на днешното време.Извинете за дългият пост!-викат ми майстор на късия разказ,след 22ч.
Пиши грамотно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 27, 2011 23:58 Заглавие: |
|
|
Ето един , Втори и още няколко _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2011 8:45 Заглавие: |
|
|
Китчето на Неомонтана с 723 си работи чудесно. На сайта им, в раздел "регулатори" има описанието и схемата. Сензора е диод 1N4148. Вчера го пуснах на един инкубатор. Нагрявай не със запалка а, със сушуар за коса. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon
Последната промяна е направена от Фикри Нури на Пон Фев 28, 2011 13:36; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 28, 2011 9:22 Заглавие: |
|
|
| Този кит на Неомонтана с 723 съм го монтирал на 2-3 уреда в нас и работи безотказно вече 3 години. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 18:39 Заглавие: Термостат за инкубатор |
|
|
| Да,наистина китчето на Неомонтана работи добре,но аз го измених малко,вместо реле-управлявам тиристор.Благодаря колеги.Закривам темата. |
|
|
 |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2011 16:36 Заглавие: Относно терморегулатора |
|
|
Колега, опитай все пак и още една схема ако ти се занимава с лепене на елементи http://www.constructor.bg/mk/Thermo.htm
Както виждаш схемата е на Млад Конструктор, изпробвана е и от мен включително освен от тяхната редакция и наистина работи, както се очаква.
Успех! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|