Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Термостат за инкубатор

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2011 22:00    Заглавие: Термостат за инкубатор Отговорете с цитат

От 15-20г. не съм се занимавал с такива груби,селски историй,но нали всички имаме приятели,така,че днес ми донесоха 2 терморегулатора за инкубатори-самоделки,и то груби,любителски историй,едната с 723,другата със 741.Наясно съм и с двата варианта от предишните кризи,когато и пилета люпехме в старите хладилници,само,че някогашните схемотехники са ми потънали в дълбоките архиви и няма намиране.Едната платка-с 723 пуснах и заработи,но ми се струва инертна-няма чувствителност,грея термочувствителния елемент със запалка и ми се струва,че реагира бавно.Признавам,че не смея да го разхерметизирам,за да видя какъв е-термосъпротивление или диод??? а и човека ми е много капризен,хем любителски технологий-хем и претенций да не се отваря???Моля Ви колеги,ако някой има схеми на подобни,любителски терморегулатори,да помогне,поне със схеми да се оттърва от положението.
P.S. Навремето,преди 25 и....г. тъстът ми беше шев на птицекомбинат,но системите им не се контролираха със 723 стабилизатор!И пилета не се люпеха в хладилници,за жалост на днешното време.Извинете за дългият пост!-викат ми майстор на късия разказ,след 22ч.

Exclamation Arrow Пиши грамотно Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Фев 27, 2011 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето един , Втори и още няколко
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пон Фев 28, 2011 8:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Китчето на Неомонтана с 723 си работи чудесно. На сайта им, в раздел "регулатори" има описанието и схемата. Сензора е диод 1N4148. Вчера го пуснах на един инкубатор. Нагрявай не със запалка а, със сушуар за коса.

Последната промяна е направена от Фикри Нури на Пон Фев 28, 2011 13:36; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
chikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 28, 2011 9:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Този кит на Неомонтана с 723 съм го монтирал на 2-3 уреда в нас и работи безотказно вече 3 години.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Сря Мар 02, 2011 18:39    Заглавие: Термостат за инкубатор Отговорете с цитат

Да,наистина китчето на Неомонтана работи добре,но аз го измених малко,вместо реле-управлявам тиристор.Благодаря колеги.Закривам темата.
Върнете се в началото
toncho_b4
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Мар 03, 2011 16:36    Заглавие: Относно терморегулатора Отговорете с цитат

Колега, опитай все пак и още една схема ако ти се занимава с лепене на елементи http://www.constructor.bg/mk/Thermo.htm
Както виждаш схемата е на Млад Конструктор, изпробвана е и от мен включително освен от тяхната редакция и наистина работи, както се очаква.
Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети