Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Olympus sp-310 - консумация на енергия

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
npopov2000
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 26, 2011 9:21    Заглавие: Olympus sp-310 - консумация на енергия Отговорете с цитат

Доста порових по темата и никъде не намерих данни колко трябва да бъде консумацията на въпросния фотоапарат! Имам съмнения че моя фотоапарат е с доста повишена консумация - с изключен дисплей е около 400mA , а с включен дисплей около 500mA / не говоря когато зарежда светкавицата- там числата са други/ . Моля , ако някой има идея какви са реалните /каталожните/ данни да сподели! А ако може да замери на друг фотоапарат Olympus sp-310 е добре дошло! За сравнвние имам друг фотоапарат Kodak там тока без дисплей е около 100mA! Благодаря предварително!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 27, 2011 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен консумацията зависи много от качеството на използваните материали и екстрите, които има фотоапарата. Например моя е с доста екстри и обемист с тежка механика и консумацията му е около 540-560 mA в режим "преглед", а в режим на "снимане", когато работи и светкавицата е над 900 mA. Никъде не открих данни за консумацията и на моя Kodak Z-серия. Пишат само какви батерии и акумулатори са подходящи. Иначе смятам е нормална консумация около 500 mA за тоя клас.
П.П.: И според написаното в този сайт май съм прав:
Цитат:

Operating Mode Battery Life (1600 mAh AAs):
Still-image capture mode, LCD on : 140 minutes
Still-image capture mode, LCD off : 194 minutes
Image playback : 325 minutes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
npopov2000
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 28, 2011 10:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, полезен сайт ! С една дума трябва да наблегна на качествени батерии! Надявам се SANYO XX 2500mAh да ми свършат работа. Пишат хубави неща за тях , дано да са верни!
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Съб Апр 02, 2011 15:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и Sanyo 2700 mAh.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети