Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

търся някой да ми направи захранване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: гр.Костинброд

МнениеПуснато на: Сря Мар 30, 2011 22:28    Заглавие: търся някой да ми направи захранване Отговорете с цитат

Здравейте!
Директно на въпроса: Има ли желаещи да ми направят хубаво и стабилно импулсно захранване за усилвателя на Млад Конструктор ,,QUAD-405"?
Предполагам всички знаят за кой усилвател говоря (оригиналния си,дето е на страницата на Млад Конструктор),затова няма да обяяснявам,а само ще уточня,че неми трябва импулсно за кола а за мрежата (от 220~ на +/- 43V).Немога да оценявам труда на хората за това ако евентуално има желаещи да пишат колко биха ми взели за цялата глезотия Smile
И последно...ако на някой нему се занимава но знае кой може да свърши тази работа същто може да сподели с мен:)
Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 30, 2011 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Импулсно захранване за усилвател е голяма глупост!
Конвенционалното излиза по-евтино, по-просто и най-вече по-добро.
Върнете се в началото
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 30, 2011 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

хубаво де може и траф да е...стига да е компактен(евентуално тороид) аз за това искам импулсно щото е платка все пак и е леко и компактно
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Сря Мар 30, 2011 23:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че ще ти струва няколко пъти по-скъпо от готово фабрично. Cool
Върнете се в началото
Deliya
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 31, 2011 7:12    Заглавие: Захранване Отговорете с цитат

Изпратил съм Ви съобщение на ЛС.
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 31, 2011 18:56    Заглавие: Отговорете с цитат

а...само един въпрос:защо импулсно захранване не е подходящо за усилватели...колко от новите усилватели заводско са с импулсни?
аааа и още нещо: ако си купя готовото импулсно разработено за този усилвател дето е за автомобил и му закача едно мощно АТХ захранване от компютър ще стане ли нещо?
Върнете се в началото
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Мар 31, 2011 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Импулсното захранване е по-леко от това с трансформатор и вече се ползва в някои профи усилватели които имат много голяма мощност- киловати. Едно надеждно импулсно захранване е много по-сложно от обикновеното и трудно за реализация, затова ти се препоръчва да ползваш трансформаторно, още повече, че говорим за "скромните" 2 по 100 вата, за които трансформаторното захранване ще е по-евтино, по-надеждно и неголямо.
Ако направиш преобразуването от 220 на 12 волта и после второ импулсно захранване , може и да се получи, но вероятността да си имаш проблеми и повреди е доста голяма
Върнете се в началото
ikarlo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 01, 2011 7:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Импулсните захранвания освен липсата на тежък трансформатор имат предимство, че изходните електролити (за повечето приложения) могат да бъдат с по-малък капацитет (филтрират високи честоти). Само че при НЧ усилвателите, които имат голям динамичен диапазон на консумирания ток, пак се слагат големи (и скъпи) кондензатори. Самите импулсни захранвания лошо понасят преходни процеси (този им недостатък се преодолява със значително усложняване на схемата). Общо взето, цената на импулсно захранване, проектирано специално на НЧ усилватели излиза доста по-скъпо от самите крайни стъпала. Затова са оправдани само при много големи мощности, където к.п.д. има първостепенно значение. Но, ако няма големи претенции за HiFi, а има ентусиазъм, може да се екпериментират всякакви варианти.
Върнете се в началото
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 01, 2011 17:54    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря за изчерпателните отговори Smile и все още остава отворена темата...кой се наема да ми направи хубаво захранване за този усилвател...дори и обикновен траф да е пак съм навит стига да е тороид Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети