| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 22:28 Заглавие: търся някой да ми направи захранване |
|
|
Здравейте!
Директно на въпроса: Има ли желаещи да ми направят хубаво и стабилно импулсно захранване за усилвателя на Млад Конструктор ,,QUAD-405"?
Предполагам всички знаят за кой усилвател говоря (оригиналния си,дето е на страницата на Млад Конструктор),затова няма да обяяснявам,а само ще уточня,че неми трябва импулсно за кола а за мрежата (от 220~ на +/- 43V).Немога да оценявам труда на хората за това ако евентуално има желаещи да пишат колко биха ми взели за цялата глезотия
И последно...ако на някой нему се занимава но знае кой може да свърши тази работа същто може да сподели с мен:)
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 22:32 Заглавие: |
|
|
Импулсно захранване за усилвател е голяма глупост!
Конвенционалното излиза по-евтино, по-просто и най-вече по-добро. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 22:54 Заглавие: |
|
|
| хубаво де може и траф да е...стига да е компактен(евентуално тороид) аз за това искам импулсно щото е платка все пак и е леко и компактно |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 23:57 Заглавие: |
|
|
Мисля че ще ти струва няколко пъти по-скъпо от готово фабрично.  |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 7:12 Заглавие: Захранване |
|
|
Изпратил съм Ви съобщение на ЛС. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 18:56 Заглавие: |
|
|
а...само един въпрос:защо импулсно захранване не е подходящо за усилватели...колко от новите усилватели заводско са с импулсни?
аааа и още нещо: ако си купя готовото импулсно разработено за този усилвател дето е за автомобил и му закача едно мощно АТХ захранване от компютър ще стане ли нещо? |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 20:40 Заглавие: |
|
|
Импулсното захранване е по-леко от това с трансформатор и вече се ползва в някои профи усилватели които имат много голяма мощност- киловати. Едно надеждно импулсно захранване е много по-сложно от обикновеното и трудно за реализация, затова ти се препоръчва да ползваш трансформаторно, още повече, че говорим за "скромните" 2 по 100 вата, за които трансформаторното захранване ще е по-евтино, по-надеждно и неголямо.
Ако направиш преобразуването от 220 на 12 волта и после второ импулсно захранване , може и да се получи, но вероятността да си имаш проблеми и повреди е доста голяма |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2011 7:50 Заглавие: |
|
|
| Импулсните захранвания освен липсата на тежък трансформатор имат предимство, че изходните електролити (за повечето приложения) могат да бъдат с по-малък капацитет (филтрират високи честоти). Само че при НЧ усилвателите, които имат голям динамичен диапазон на консумирания ток, пак се слагат големи (и скъпи) кондензатори. Самите импулсни захранвания лошо понасят преходни процеси (този им недостатък се преодолява със значително усложняване на схемата). Общо взето, цената на импулсно захранване, проектирано специално на НЧ усилватели излиза доста по-скъпо от самите крайни стъпала. Затова са оправдани само при много големи мощности, където к.п.д. има първостепенно значение. Но, ако няма големи претенции за HiFi, а има ентусиазъм, може да се екпериментират всякакви варианти. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 01, 2011 17:54 Заглавие: |
|
|
благодаря за изчерпателните отговори и все още остава отворена темата...кой се наема да ми направи хубаво захранване за този усилвател...дори и обикновен траф да е пак съм навит стига да е тороид  |
|
|
 |
|