Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Beko KK28T47 SX шаси U99.190 нестабилна редова синхронизация

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2011 19:49    Заглавие: Beko KK28T47 SX шаси U99.190 нестабилна редова синхронизация Отговорете с цитат

И търся схема за него.

Дефекта му е едно зъбене на вертикалните линии. Предисторията е, че е имало лоша спойка на един от изводите на хоризонталните отклонителни бобини, и тази спойка е овъглила пистата на около сантиметър. След възстановяването и телевизора заработи, но кърди вертикалните линии и хоризонталния размер ми се вижда леко раздут. Преди да почна да го ровя по-детайлно предпочитам все пак да поогледам схемата, но търсейки U99.190 не намерих нищо. Търсейки по модела също не намерих. Това ли е модела на шасито или е друг, но ненадписан?

Ако някой има схема, или ако я има във файлообменника и не съм я намерил, ще бъда благодарен на малко помощ.

Кинескопа на телевизора е A66EAK075X11

MSP3400G е чипа, който се вижда. Отдолу на платката, под екран има още един чип, но не съм свалял ламарината за да му прочета надписа. Ако се наложи да я свалям ще го напиша и него.

Последната промяна е направена от Jet на Сря Апр 20, 2011 11:11; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Rumen-TV
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: zlatograd

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2011 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

(Дефекта му е едно зъбене на вертикалните линии.) Смени ли,кондензаторите на B+ Question
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2011 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Би трябвало да е BEKO 14.2.Натисни високоволтовия кабел навътре в тхо и
разгледай неелектролитните кондензатори в колекторната верига на крайния транзистор на тхо.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 19, 2011 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам ли как търсите Smile

Ако не беа тия неща "пощите" щеа да се "разпаднат" ... и пощальоните по 5 -не по "10 иляди курса" да напраат Laughing
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 20, 2011 10:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Rumen-TV - Сменил съм ги. Ефект няма.

pepi_voinishki1957 - Като схема на захранването - той е. Благодаря.

emoome - За мой срам - не. Не зная. Уча се непрекъснато, но човек учи цял живот.

До момента телевизора си е на същия хал. Зъбенето малко намаля, но образа продължава да си е леко раздут и малко на възглавница.

Впрочем... схеманта на захранването е същата, но кинескоп LG PHILIPS не намерих. След малко ще добавя още нещо в този пост.

Изскубах всички електролити на захранването и къдренето престана. Образа обаче е леко раздут. Кинескора е 16/9 като го гледам, а захранването го меря 147 волта. Според табличката в схемата би трябвало да е 140, но пък това е дадено за Томсън. Ще се ровя в него по-късно, че сега имам излизане, и тогава ще гледам как се регурират размери. Малко е мръднал, така че мисля, че и сервизен режим би го оправил, но ще ровя по-късно.

Впрочем нямах 100 и сложих 120 микро на В+. Образа обаче си беше раздут и преди това.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети