Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с фирма Sirius PCB и техен продукт !!!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
adrian87
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: България/Перник

МнениеПуснато на: Сря Май 18, 2011 23:40    Заглавие: Проблем с фирма Sirius PCB и техен продукт !!! Отговорете с цитат

Здравейте !

Преди около 15-тина дни си поръчах от въпросната фирма A/V Метър (http://www.sirius-pcb.com/?mod=catalog&show=250).След 2-3 дни беше при мен , с него не вървеше никаква документация.Писах им и ми изпратиха на мейла схема и документация за ползваме!Пуснах устройството и какво смятате се оказа - НЕ РАБОТЕШЕ (единственото нещо което можеше да се прави е да се регулира контраста на дисплея , а на него нямаше нищо!!! Shocked
Почнах да им пиша на пощата!Пратих им няколко писма че имам проблем с тяхното устройство и уточних какъв е проблема , но отговор НЯМА(близо седмица) Evil or Very Mad
Последва писмо с лека заплаха от моя страна Evil or Very Mad и отговора дойде след няколко часа Very Happy !!!Не ми се цитира писмото , но с няколко думи ми казаха че със заплахи нищо няма да постигна и да им се обадя!!!Така и направих : разбрахме се да им изпратя устройството да го видят , така и направих.
Преди няколко дни пристигна , но бях доста зает за да се занимавам с него.Днес му дойде ред и какво мислите стана : пускам го аз и оооооо чууудо изкара картина!!!Викам си аз супер работи , премерих напрежение с него - работи , меря ток (с него не върви шунт)според документацията за шунт се ползва резистор 0.1 ом/5 вата.Слагам аз въпросният ШУНТ и тествам :при ток от 3 ампера показва 0.25 ампера Shocked Преглеждам схемата и установявам че са сбъркали един резистор от делителя за тока вместо 22 кило ома са сложили 3.2 кило ома Evil or Very Mad Сменям го аз , пускам пак и вместо 3 ампера ми показва 1.5 ампера Evil or Very Mad След дълго ровене по делителя се оказа че каквото и да правя както и да го магеря НЕ ПОКАЗВА ПОВЕЧЕ ОТ 1.5АМПЕРА Shocked Колеги давайте идея какво да правя с това чудо на технологийте че да проработи нормално Crying or Very sad Ето и схема и документация http://dox.bg/files/dw?a=e312849780
НЕ МИ СЕ ОБЩУВА ПОВЕЧЕ С ТЯХ!!! ТОВА Е НАЙ -НЕ СЕРИОЗНАТА ФИРМА С КОЯТО СЪМ РАБОТИЛ Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad ХОРА НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ ТЯХ Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2011 0:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Правиш някой истински и си спокоен)
http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2011 8:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Не си първия, няма да си и последния Smile
adrian87
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2011 9:09    Заглавие: Отговорете с цитат

k810, Просто нямам никакво свободно време да се занимавам Rolling Eyes
Все пак съм си платил за нещо не работещо Evil or Very Mad Да не коментирам куриерските разходи Twisted Evil

DJ69VN, След ровене по форумите установявам че е точно така Evil or Very Mad Явно им се разминава на тея мошеници , но до кога Evil or Very Mad
Дайте всички изпатили от тях да направим нещо по въпроса , че да не им се разминава толкова лесно Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2011 13:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Е аз знаех че са неграмотници ама ...и въпреки това се прецаках.
Утре ще ти мине Very Happy
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2011 14:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Едно време колега беше купил от тях някаква платка ( готова налепена тествана?! ) по спомен някакъв контролер.. и изобщо не тръгна. Звънял им там няколко пъти и нищо. Пи една студена вода и така..
adrian87
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2011 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN , АКо на всички им се разминава така на къде отива цялата работа........ Shocked
Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2011 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата е много тъпа и много под любителското ниво , става само за китче да се учи някой петокласник на асемблер. Може да я гръмнеш по сто начина , без най-елементарни защити ... няма нужда от коментар повече.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2011 16:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не си купиш от тези готовите LCD та? По 10-15лв са мисля искат само 9V и делител на входа...
adrian87
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 19, 2011 21:49    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN , от кой LCD-та ?
Моля дай малко повече инфо Idea
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети