Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет при избор на бойлер?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

български няма да си купя никога вече,
някакви мнения за този
http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/722601/P11100702/Обемен-бойлер-GORENJE-TGR80
или по точно за стъклокерамичните
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Балон като вестник, комбиниран термостат, с живот 2-3 години. Нагревателите не са лоши. Не си мисли, че няма да протече година-две, след изтичане на гаранцията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес ходих в официалния магазин на Елдом. Имат доста модели който на сайта ги няма... И като цяло с моя размер ~80см има 2 единия е 2x1КW другия е 3KW. И двата се различават само по това общо взето и към 10-15лв по спомен е по скъп този с 2 те степени. За не ръждавеиките ми казаха лоши неща особено с водата по нашия край. Има и друго за да важи гаранцията трябва да се монтира от техните майстори което + транспорта е 30 тина лева.
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Избягвай бойлерите с двуполюсния ключ. Той е слабо място. Аз също трябва да сменям бойлера и се бях насочил към 3kW. Неръждавейката е по-добрият вариант, ако изключим цената.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда пък и то 2х1KW е малко според мен и затова и аз 3KW се насочих, предния му сменях няколко пъти ключето и накрая намерих по-мощен с 5-10А в същия корпус и проблема се реши..
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 19:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Стибела не знам как са сега, но преди доста години брах ядове с един, на един мой приятел. Ефектът беше доста странен - включваш го, водата таман започва да загрява и термостатът изключва. Заключих, че термостатът се е прецакал и му казах да си купи нов. Тогава бяха още рядкост и поръчки се правеха в София, доставки по няколко седмици и пр. Пристига новия, слагам го - греда, същата работа. Ядосах се и разчоплих стария. Всички връзки към пластинките на термостата бяха на развалцовка, направена крайно халтаво и термостаът изключва защото го загрява токът, протичащ през него. Натоварих се и разпробих всички развалцовки, навих резби и завих с болтчета. В следващите години нямаше оплаквания.
А по отношение на варненската вода - някой пробвал ли е разните електронни устройства за предотвратяване на отлагането на варовика? Имаше и вариант с постоянен магнит нахлузен на входящата тръба.
Върнете се в началото
adrian87
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: България/Перник

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей колега
Истината е САМО НЕРЪЖДАВЕЙКАТА !!!
Вземаш си един на Светлю Шишков http://shishkov.911.bg/a2/firm.asp?id=3165 и знаеш че имаш бойлер Idea

Поне за водосъдържателя да си сигурен че ще изтрае много дълго време!
Отварях техен бойлер на 10 години - след почистване на варовика е все едно сага си го купил Very Happy
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 20:19    Заглавие: Отговорете с цитат

За разните устройства скоро ще пускам за продажба от тях и за теб голяяяма отстъпка Smile А за магнита изчетох много различни мнения, а лично аз съм го сложил от 2 години там и нещо като отворя бойлера си е същия шит вътре!
adrian87
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: България/Перник

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 20:32    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN , Значи , това с магнитите върши работа когато водата не престоява дълго време в съда след като е преминала през магнитното поле!(Преструктурирането на водата е временно Rolling Eyes)
Сложил съм и аз магнити на село (преди казанчето за тоалетната , преди бойлера и след него).Ефект има!Варовика вместо да се натрупва по плочките , мивката и казанчето се почиства само със забърсване и то с лекота!
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2011 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да подчертая, че това което казваш ако са PVC тръби. Но във Варна водата е толкова варовита, че нещо не се получава особено Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 4 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети