| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RM Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 17:40 Заглавие: |
|
|
| Балон като вестник, комбиниран термостат, с живот 2-3 години. Нагревателите не са лоши. Не си мисли, че няма да протече година-две, след изтичане на гаранцията. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 18:27 Заглавие: |
|
|
Днес ходих в официалния магазин на Елдом. Имат доста модели който на сайта ги няма... И като цяло с моя размер ~80см има 2 единия е 2x1КW другия е 3KW. И двата се различават само по това общо взето и към 10-15лв по спомен е по скъп този с 2 те степени. За не ръждавеиките ми казаха лоши неща особено с водата по нашия край. Има и друго за да важи гаранцията трябва да се монтира от техните майстори което + транспорта е 30 тина лева. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 19:17 Заглавие: |
|
|
| Избягвай бойлерите с двуполюсния ключ. Той е слабо място. Аз също трябва да сменям бойлера и се бях насочил към 3kW. Неръждавейката е по-добрият вариант, ако изключим цената. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 19:31 Заглавие: |
|
|
Мда пък и то 2х1KW е малко според мен и затова и аз 3KW се насочих, предния му сменях няколко пъти ключето и накрая намерих по-мощен с 5-10А в същия корпус и проблема се реши.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 19:42 Заглавие: |
|
|
Стибела не знам как са сега, но преди доста години брах ядове с един, на един мой приятел. Ефектът беше доста странен - включваш го, водата таман започва да загрява и термостатът изключва. Заключих, че термостатът се е прецакал и му казах да си купи нов. Тогава бяха още рядкост и поръчки се правеха в София, доставки по няколко седмици и пр. Пристига новия, слагам го - греда, същата работа. Ядосах се и разчоплих стария. Всички връзки към пластинките на термостата бяха на развалцовка, направена крайно халтаво и термостаът изключва защото го загрява токът, протичащ през него. Натоварих се и разпробих всички развалцовки, навих резби и завих с болтчета. В следващите години нямаше оплаквания.
А по отношение на варненската вода - някой пробвал ли е разните електронни устройства за предотвратяване на отлагането на варовика? Имаше и вариант с постоянен магнит нахлузен на входящата тръба. |
|
|
 |
adrian87 Активен потребител

Регистриран на: 18 Мар 2011 Мнения: 70 Местожителство: България/Перник
|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 20:04 Заглавие: |
|
|
Здравей колега
Истината е САМО НЕРЪЖДАВЕЙКАТА !!!
Вземаш си един на Светлю Шишков http://shishkov.911.bg/a2/firm.asp?id=3165 и знаеш че имаш бойлер
Поне за водосъдържателя да си сигурен че ще изтрае много дълго време!
Отварях техен бойлер на 10 години - след почистване на варовика е все едно сага си го купил  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 20:19 Заглавие: |
|
|
За разните устройства скоро ще пускам за продажба от тях и за теб голяяяма отстъпка А за магнита изчетох много различни мнения, а лично аз съм го сложил от 2 години там и нещо като отворя бойлера си е същия шит вътре! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
adrian87 Активен потребител

Регистриран на: 18 Мар 2011 Мнения: 70 Местожителство: България/Перник
|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 20:32 Заглавие: |
|
|
DJ69VN , Значи , това с магнитите върши работа когато водата не престоява дълго време в съда след като е преминала през магнитното поле!(Преструктурирането на водата е временно )
Сложил съм и аз магнити на село (преди казанчето за тоалетната , преди бойлера и след него).Ефект има!Варовика вместо да се натрупва по плочките , мивката и казанчето се почиства само със забърсване и то с лекота! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 21:45 Заглавие: |
|
|
Само да подчертая, че това което казваш ако са PVC тръби. Но във Варна водата е толкова варовита, че нещо не се получава особено  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|