|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
adrian87 Активен потребител

Регистриран на: 18 Мар 2011 Мнения: 70 Местожителство: България/Перник
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2011 6:33 Заглавие: |
|
|
Просто съм забравил да го спомена в предишния ми пост
Да , мястото където се слагат магнитите трябва да е от НЕ магнитен материал(за да може магнитното поле да преминава директно през тръбата) - неръждавейка , PVC , месинг и тн. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2011 7:00 Заглавие: |
|
|
Ако се навият магнитни наколенки около тръбата ще стане ли работата ?  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2011 7:37 Заглавие: |
|
|
Още по-добре ако се сложи Космодиск на водосъдържателя...  |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2011 15:46 Заглавие: |
|
|
Бре, бре каква сериозна тема .Ма си е голем проблем.Лично аз съм на проточен под налягане Теси. Един в банята един в кухнята, по 7 киловата.Тоя в кухнята гръмна малко след 3 години след,като му побългарих системата за пускане.Поискаха ми за нещо като холдатчик ма за високо напрежение 45 лева.Видяха ми се множко при 90 за целия бойлер и си го направих сам ,ма гръмна след 3 год. добре ,че децата си бяха у дома.И другия в банята е преработен ,но по-малко .
Та си мисля стотирка на горе долу пет години си е приемливо.Само иска яка елмрежа.А водата за къпане си е бол ,Имам и вана ,голяма. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2011 15:51 Заглавие: |
|
|
| vladimir_ki4ev написа: | ........ма гръмна след 3 год. добре ,че децата си бяха у дома.. |
Това малко садистично ми звучи  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2011 18:48 Заглавие: |
|
|
Ти какво искаш, аз ли да съм в къши  |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2011 20:16 Заглавие: |
|
|
За силно варовита вода, най-добрият вариант, според мен, са електронните устройства. Поставял съм на много места, където има сериозни дебити(технологични отоплителни инсталации, топлообменници и т.н.) и дават отличен резултат. Проблемът е цената...
Самоинициативите при бойлерите са крайно опасни, ако се правят от човек, който не е детайно запознат с възможните проблеми. Гъвкавите гумени връзки са за предпочитане, защото гръмват те, вместо бойлера, при отказ на защитите. Има потенциална опасност от спукване без причина, но наводнен апартамент е по-приемлив вариант, от разрушен.
Контактори за разтоварване - в никакъв случай. Виждал съм гръмнал бойлер от такова нещо - залепнали контакти, а термостатът и защитата изправни. "Фаза" и "нула" задължително се спазват. Виждал съм почти гръмнал бойлер, заради грешка в свързването - нула през защитите, а фазата директно. Късо в нагревателя и затваряне на веригата през зануляването. Това са само част от причините, сериозните фирми да признават гаранция само при монтаж от техен техник. Уж "два кабела на кръст", ама последствията сериозни. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2011 22:02 Заглавие: |
|
|
Лошо няма ама 40лв за монтаж от тяхна страна си е малко... Но нямам избор защото после като НЕ ми важи гаранцията е по-зле.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2011 0:48 Заглавие: |
|
|
Е, не е толкова много, ако те демонтират стария . Занимавал съм се с подмяна на бойлери и има реален риск нещо, което става за 30-40 минути, да се проточи и половин ден(върхът беше, когато един колега разви гайките и като свали бойлера, шпилките потънаха с трясък в стената! След секунди се появи зачервен комшията, с обвинението, че сме му съборили бойлера. Е, прав беше, но нямахме вина: кой можеше да предположи, че някой ще се сети да върже бойлерите в два съседни апартамента един срещу друг, на едни и същи шпилки?!... След това и няколко подобни изпълнения, цената ми набъбна значително. Трябваше да се покрият рисковете.
Я си представи, че са ти изгнили тръбите и като тръгнат майсторите да ги завиват, някоя се скъса в стената!
Прежали 40-те лева, няма как. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Май 27, 2011 3:51 Заглавие: |
|
|
Не е проблема в парите ами в начина по който ти ги вземат.. То е ясно, че утре ако остане време ще се дават. Иначе се чудя дали ако те го монтират и после аз си сложа таймер както гледам доста колеги ползват и може и аз пробвам пък дано малко паднат сметките макар че с нашите електромери се съмнявам но мисля да пробвам. Утре ще питам, че предния път нямаше как дали могат да го изпълнят с електронно управление което до колкото разбрах го прави тази Варненската фирма Naturela и ми се струва поне на външен вид читаво. То има отложен старт което един вид обезсмисля таймера но в мострената зала точно тези ниските нямаха ел. управление. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|