Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет при избор на бойлер?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
adrian87
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: България/Перник

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2011 6:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто съм забравил да го спомена в предишния ми пост Rolling Eyes

Да , мястото където се слагат магнитите трябва да е от НЕ магнитен материал(за да може магнитното поле да преминава директно през тръбата) - неръждавейка , PVC , месинг и тн.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2011 7:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако се навият магнитни наколенки около тръбата ще стане ли работата ? Very Happy
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2011 7:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Още по-добре ако се сложи Космодиск на водосъдържателя... Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2011 15:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Бре, бре каква сериозна тема Very Happy .Ма си е голем проблем.Лично аз съм на проточен под налягане Теси. Един в банята един в кухнята, по 7 киловата.Тоя в кухнята гръмна малко след 3 години след,като му побългарих Embarassed системата за пускане.Поискаха ми за нещо като холдатчик ма за високо напрежение 45 лева.Видяха ми се множко при 90 за целия бойлер и си го направих сам ,ма гръмна след 3 год. Shocked добре ,че децата си бяха у дома.И другия в банята е преработен ,но по-малко Smile .
Та си мисля стотирка на горе долу пет години си е приемливо.Само иска яка елмрежа.А водата за къпане си е бол ,Имам и вана ,голяма.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2011 15:51    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimir_ki4ev написа:
........ма гръмна след 3 год. Shocked добре ,че децата си бяха у дома..

Това малко садистично ми звучи Mr. Green
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2011 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти какво искаш, аз ли да съм в къши Very Happy Exclamation Question
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2011 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

За силно варовита вода, най-добрият вариант, според мен, са електронните устройства. Поставял съм на много места, където има сериозни дебити(технологични отоплителни инсталации, топлообменници и т.н.) и дават отличен резултат. Проблемът е цената...
Самоинициативите при бойлерите са крайно опасни, ако се правят от човек, който не е детайно запознат с възможните проблеми. Гъвкавите гумени връзки са за предпочитане, защото гръмват те, вместо бойлера, при отказ на защитите. Има потенциална опасност от спукване без причина, но наводнен апартамент е по-приемлив вариант, от разрушен.
Контактори за разтоварване - в никакъв случай. Виждал съм гръмнал бойлер от такова нещо - залепнали контакти, а термостатът и защитата изправни. "Фаза" и "нула" задължително се спазват. Виждал съм почти гръмнал бойлер, заради грешка в свързването - нула през защитите, а фазата директно. Късо в нагревателя и затваряне на веригата през зануляването. Това са само част от причините, сериозните фирми да признават гаранция само при монтаж от техен техник. Уж "два кабела на кръст", ама последствията сериозни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2011 22:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Лошо няма ама 40лв за монтаж от тяхна страна си е малко... Но нямам избор защото после като НЕ ми важи гаранцията е по-зле..
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 27, 2011 0:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, не е толкова много, ако те демонтират стария Smile. Занимавал съм се с подмяна на бойлери и има реален риск нещо, което става за 30-40 минути, да се проточи и половин ден(върхът беше, когато един колега разви гайките и като свали бойлера, шпилките потънаха с трясък в стената! След секунди се появи зачервен комшията, с обвинението, че сме му съборили бойлера. Е, прав беше, но нямахме вина: кой можеше да предположи, че някой ще се сети да върже бойлерите в два съседни апартамента един срещу друг, на едни и същи шпилки?!... След това и няколко подобни изпълнения, цената ми набъбна значително. Трябваше да се покрият рисковете.
Я си представи, че са ти изгнили тръбите и като тръгнат майсторите да ги завиват, някоя се скъса в стената!
Прежали 40-те лева, няма как.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Май 27, 2011 3:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е проблема в парите ами в начина по който ти ги вземат.. Smile То е ясно, че утре ако остане време ще се дават. Иначе се чудя дали ако те го монтират и после аз си сложа таймер както гледам доста колеги ползват и може и аз пробвам пък дано малко паднат сметките макар че с нашите електромери се съмнявам но мисля да пробвам. Утре ще питам, че предния път нямаше как дали могат да го изпълнят с електронно управление което до колкото разбрах го прави тази Варненската фирма Naturela и ми се струва поне на външен вид читаво. То има отложен старт което един вид обезсмисля таймера но в мострената зала точно тези ниските нямаха ел. управление.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 5 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети