|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 30, 2011 0:53 Заглавие: |
|
|
А 'ич?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 30, 2011 6:52 Заглавие: |
|
|
Ако продължаваш така, може като го върнеш на вторични и си платиш тока-да не стигне остатъка за бира  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2011 22:26 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | След като ще е сол на сярната киселина, значи във формулата му трябва да присъства и сяра |
Точно така е.Не е точно сол на сярната киселина - грешката обаче е вярна защото това не е сярна киселина ,а сериста киселина и има една молекула кислород по-малко и оттам оловния сулфат става оловен сулфид и кристалната структура е друга.Обаче като се приложи ток тази решетка придобива друга структура , а именно остава 1 молекула сяра , която прави този налеп по оловните плочи(абсолютно вреден за акумулатора)
Иначе окис и сол са съвсем различни съединения според химията и то си е така.Окис и оксид също.Окиса по оловните плочи (в галвано техниката се нарича пасивиране на оловото)и оловния оксид в активната маса са съвсем различни нища.
Франкенщайн ще съживи мъртвеца само ако този налеп не е станал прекалено много.Тогава рецептата работи . |
|
|
 |
kolo Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 8:54 Заглавие: Съживяване на умрял акумулатор |
|
|
Момчета като дипломиран инженер-химик разбрах колко съм зле с химията. А това, че и средното ми образование е химически техникум не ме оправдава. И тъй като съм зле с химията аз съживявам акумулаторите по следния начин за което моля да бъда извинен:
1. Изливам електролита в пластмасов леген.
2. Промивам с чешмяна вода 2 пъти, след което напълвам клетките (6 броя) с две пакетчета сода бикарбонат поравно всяка клетка и чешмяна вода.
3. Оставам 6 часа да кипят клетките, докато престане отделяне на мехурчета.
4. Промивам 3 пъти с чешмяна вода и един път с минерална(поради липса на дестилирана), след което връщам стария електролит от пластмасовия леген, който е коригиран със сярна киселина до необходимата плътност(1,23 лято-1,28 зима)
5. След това зареждам акумулатора около 12 часа със зарядно и го слагам в колата. Ако няма вътрешни дефекти кара доколкото може. _________________ коло |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|