|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 16:32 Заглавие: SAMSUNG CW-21A83N няма вертикална синхронизация на AV2. |
|
|
Иначе телевизора си работи чудесно, няма проблеми на антена или на кабелна, няма проблеми на AV1, но на AV2 картината бавно "плува" надолу.
Да уточня нещо - AV2 е входа, който е горния скарт, едновременно с чинчовете, дето са отстрани.
Шаси - KS3A AA41-00168F-06
Състав:
SDA5555 A035
L51DC144
VDP 3120B 03
MSP 3410D C5
LA7845
TDA7266S
Не съм оглеждал менютата и още не зная дали има специфични настройки на AV режимите, но няма да се изненадам ако и нещо такова изскочи. Съвети, идеи и насоки приемам всякакви. С благодарност.
Добавям го като нов пост за да бъде видяно и от тези, които вече са видяли темата.
Описание на въпросния телевизор не можах да намеря. Имам предвид описанието, което да ми каже дали единия скарт не е за комплексен видеосигнал, а другия за RGB например. Е... остава ми и варианта да включа две устройства с разклонител за скарт.
Ако някой е попадал на подобен проблем с този модел телевизор, моля да го напише. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Пет Юни 03, 2011 12:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 16:50 Заглавие: |
|
|
Описание(я) ще намериш когато почнеш да си изписваш ЕГН-то без грешки.
Вероятно и за тия доста си чел:
| Jet написа: | | А за ATX1 ще почета довечера. |
 |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 21:09 Заглавие: |
|
|
KS3A---
...има 8-9 SM /схеми/ |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 9:17 Заглавие: |
|
|
Мамка му... забравих, макар да беше съвсем скоро. Съжалявам.
Това може и да е така, но съм написал какво пише на шасито, и съм описал всички схеми без захранването и без триизводните стабилизатори. А какво наистина има в кутията... един бог знае.
И каквото и да си говорим, схемата, която ми излиза при търсене на ATX1 праща видеосигнала от AV2 на 20-ти крак на STV2248C... а на шасито, което е в този телевизор, и на което шаси имам надпис KS3A AA41-00168F-06 (в началния пост съм сгрешил 8 със 7, но ще го коригирам)... нямам STV2248C а имам MSP 3410D C5.
От тук нататък имам два варианта:
1 - Да намеря какво наистина е сложено в този телевизор.
2 - Да сложа един разклонител за скарт и да включа в него ДВД-то и цифровата на клиентката. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Пет Юни 03, 2011 12:08; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 10:13 Заглавие: |
|
|
| Jet написа: | Това може и да е така, но съм написал какво пише на шасито..  |
Обаче, за сега доверието на 100% се печели от Google
А на черешата изпотрошихте клоните
Така че, снимай ! Око да види, ръка да пипне  |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 10:33 Заглавие: |
|
|
Това го гледах, но за времето, от как съм в този форум установявам, че в търсенето в интернет не съм от най-способните.
Явно за да намеря схема ще трябва да се регистрирам на още места (при руснаците не я намерих), или пък ще трябва да пробвам 3120B, който метод на купуване и проба хич не ми е от любимите, но останалите няколко елемента по пътя на сигнала са пробвани чрез замяна с нови. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 10:46 Заглавие: |
|
|
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=61458
ей ти мануал за точния модел.Имам и VDP на склад щом си решил че е от него.А грешката не е във седмицата,а във втория и третия символ-това се опитват да ти кажат.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 12:03 Заглавие: |
|
|
Божилов - не е това модела. На това описание виждам два тунера, видеоусилвателите са с три отделни ИС, обаче нека оставим това настрана за момент. Схемата, която даваш, ще ми помогне.
Въпроса, който ми се върти в главата, и на който не намирам отговор е следния - защо проклетото LA7845 започва да върти образа надолу, когато включа телевизора на AV2?
След малко хващам осцилоскопа да видя какво имам и какво нямам на LA7845 при двете AV-та.
И мамка му... прави са, че съм разменил втория и третия символ, ама като гледаш нещо 10-15 пъти, в някакъв момент просто преставаш да го виждаш, и си продължаваш с грешката, която първоначално си направил. Поне при математиците подобно нещо се случва доста често.
Извинявам се на всички за направената грешка, и сега ще си коригирам и постовете, за да отговарят на това, което пише на шасито.
Амплитудата на импулса на 5-ти крак на LA7845 не се мени, но се мени интервала между импулсите, при превключване между двете AV-та. При 2mS разликата е почти цяло деление, или около 10%. Какво определя честотата по кадри на двата AV режима?
Осцилограмите са преди резистора, и се вижда ясно разликата в продължителността на периода. Мисля, че там е ключа от бараката, но тепърва ще ровя за PDF на VDP 3120B.
Освен това попаднах на ТОВА... Май не съм единственият, който е с подобен проблем, но ако се окаже VDP-то, клиентката ще предпочете да си превключва ДВД-то и кабелната чрез смяна на кабелите. Беше достатъчно категорична по отношение на парите, но аз пък искам да съм сигурен какво е, без да се налага да давам 50-тина лева само за едното научаване.
Ако някой има дейташиит на VDP 3120B.. има го във файлообменника. Дръпнах си го и благодаря на plamensl, който го е качил там. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Чет Юни 09, 2011 12:15; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2011 16:01 Заглавие: |
|
|
| Jet написа: |
Амплитудата на импулса на 5-ти крак на LA7845 не се мени, но се мени интервала между импулсите, при превключване между двете AV-та. При 2mS разликата е почти цяло деление, или около 10%. Какво определя честотата по кадри на двата AV режима? |
Сравни при всички възможни режими със/без сигнал и ще се ориентираш.
| Jet написа: | | Мисля, че там е ключа от бараката |
Даже съм сигурен че е там, ама не мога да ти кажа директно защо кадровата не е синхронизирана?! Вече имаш схеми, гледай там, следи пътя на видеосигнала
| Jet написа: | | ..и благодаря на plamensl |
..и се пише с червено  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2011 0:37 Заглавие: |
|
|
| Jet написа: | | нямам STV2248C а имам MSP 3410D C5. |  | Jet написа: | защо проклетото LA7845 започва да върти образа надолу, когато включа телевизора на AV2?
Какво определя честотата по кадри на двата AV режима? | Сигурен ли си, че не търсиш под вола теле и че тоя вход не е за NTSC Playback? | Jet написа: | | При 2mS разликата е почти цяло деление, или около 10%. |
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|