Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SAMSUNG CW-21A83N няма вертикална синхронизация на AV2.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 02, 2011 16:32    Заглавие: SAMSUNG CW-21A83N няма вертикална синхронизация на AV2. Отговорете с цитат

Иначе телевизора си работи чудесно, няма проблеми на антена или на кабелна, няма проблеми на AV1, но на AV2 картината бавно "плува" надолу.
Да уточня нещо - AV2 е входа, който е горния скарт, едновременно с чинчовете, дето са отстрани.

Шаси - KS3A AA41-00168F-06

Състав:

SDA5555 A035
L51DC144
VDP 3120B 03
MSP 3410D C5
LA7845
TDA7266S

Не съм оглеждал менютата и още не зная дали има специфични настройки на AV режимите, но няма да се изненадам ако и нещо такова изскочи. Съвети, идеи и насоки приемам всякакви. С благодарност. Smile

Добавям го като нов пост за да бъде видяно и от тези, които вече са видяли темата.

Описание на въпросния телевизор не можах да намеря. Имам предвид описанието, което да ми каже дали единия скарт не е за комплексен видеосигнал, а другия за RGB например. Е... остава ми и варианта да включа две устройства с разклонител за скарт.

Ако някой е попадал на подобен проблем с този модел телевизор, моля да го напише.

Последната промяна е направена от Jet на Пет Юни 03, 2011 12:11; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 02, 2011 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Описание(я) ще намериш когато почнеш да си изписваш ЕГН-то без грешки.
Вероятно и за тия доста си чел:
Jet написа:
А за ATX1 ще почета довечера.

Върнете се в началото
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Чет Юни 02, 2011 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

KS3A---
...има 8-9 SM Smile/схеми/
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2011 9:17    Заглавие: Отговорете с цитат

emoome написа:

Мамка му... забравих, макар да беше съвсем скоро. Съжалявам. Embarassed

takiev написа:

Това може и да е така, но съм написал какво пише на шасито, и съм описал всички схеми без захранването и без триизводните стабилизатори. А какво наистина има в кутията... един бог знае. Very Happy

И каквото и да си говорим, схемата, която ми излиза при търсене на ATX1 праща видеосигнала от AV2 на 20-ти крак на STV2248C... а на шасито, което е в този телевизор, и на което шаси имам надпис KS3A AA41-00168F-06 (в началния пост съм сгрешил 8 със 7, но ще го коригирам)... нямам STV2248C а имам MSP 3410D C5.

От тук нататък имам два варианта:

1 - Да намеря какво наистина е сложено в този телевизор.
2 - Да сложа един разклонител за скарт и да включа в него ДВД-то и цифровата на клиентката.

Последната промяна е направена от Jet на Пет Юни 03, 2011 12:08; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2011 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
Това може и да е така, но съм написал какво пише на шасито.. Very Happy

Обаче, за сега доверието на 100% се печели от Google
А на черешата изпотрошихте клоните Idea Wink
Така че, снимай ! Око да види, ръка да пипне Smile
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2011 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Това го гледах, но за времето, от как съм в този форум установявам, че в търсенето в интернет не съм от най-способните.

Явно за да намеря схема ще трябва да се регистрирам на още места (при руснаците не я намерих), или пък ще трябва да пробвам 3120B, който метод на купуване и проба хич не ми е от любимите, но останалите няколко елемента по пътя на сигнала са пробвани чрез замяна с нови.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2011 10:46    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=61458
ей ти мануал за точния модел.Имам и VDP на склад щом си решил че е от него.А грешката не е във седмицата,а във втория и третия символ-това се опитват да ти кажат....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2011 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Божилов - не е това модела. На това описание виждам два тунера, видеоусилвателите са с три отделни ИС, обаче нека оставим това настрана за момент. Схемата, която даваш, ще ми помогне.

Въпроса, който ми се върти в главата, и на който не намирам отговор е следния - защо проклетото LA7845 започва да върти образа надолу, когато включа телевизора на AV2?

След малко хващам осцилоскопа да видя какво имам и какво нямам на LA7845 при двете AV-та.

И мамка му... прави са, че съм разменил втория и третия символ, ама като гледаш нещо 10-15 пъти, в някакъв момент просто преставаш да го виждаш, и си продължаваш с грешката, която първоначално си направил. Поне при математиците подобно нещо се случва доста често.

Извинявам се на всички за направената грешка, и сега ще си коригирам и постовете, за да отговарят на това, което пише на шасито.

Амплитудата на импулса на 5-ти крак на LA7845 не се мени, но се мени интервала между импулсите, при превключване между двете AV-та. При 2mS разликата е почти цяло деление, или около 10%. Какво определя честотата по кадри на двата AV режима?

Осцилограмите са преди резистора, и се вижда ясно разликата в продължителността на периода. Мисля, че там е ключа от бараката, но тепърва ще ровя за PDF на VDP 3120B.

Освен това попаднах на ТОВА... Май не съм единственият, който е с подобен проблем, но ако се окаже VDP-то, клиентката ще предпочете да си превключва ДВД-то и кабелната чрез смяна на кабелите. Беше достатъчно категорична по отношение на парите, но аз пък искам да съм сигурен какво е, без да се налага да давам 50-тина лева само за едното научаване.

Ако някой има дейташиит на VDP 3120B.. има го във файлообменника. Дръпнах си го и благодаря на plamensl, който го е качил там.

Последната промяна е направена от Jet на Чет Юни 09, 2011 12:15; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2011 16:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:

Амплитудата на импулса на 5-ти крак на LA7845 не се мени, но се мени интервала между импулсите, при превключване между двете AV-та. При 2mS разликата е почти цяло деление, или около 10%. Какво определя честотата по кадри на двата AV режима?

Сравни при всички възможни режими със/без сигнал и ще се ориентираш.
Jet написа:
Мисля, че там е ключа от бараката

Даже съм сигурен че е там, ама не мога да ти кажа директно защо кадровата не е синхронизирана?! Вече имаш схеми, гледай там, следи пътя на видеосигнала Rolling Eyes
Jet написа:
..и благодаря на plamensl

..и се пише с червено Wink
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2011 0:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Jet написа:
нямам STV2248C а имам MSP 3410D C5.
Shocked
Jet написа:
защо проклетото LA7845 започва да върти образа надолу, когато включа телевизора на AV2?
Какво определя честотата по кадри на двата AV режима?
Сигурен ли си, че не търсиш под вола теле и че тоя вход не е за NTSC Playback? Rolling Eyes
Jet написа:
При 2mS разликата е почти цяло деление, или около 10%.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети