| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 6:13 Заглавие: |
|
|
Топлият въздух сам ще се вдига горе.Затова според мен е по-добре нагревателите да са там,а вентилаторът да го праща надолу. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hristo_kolev Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 19:55 Заглавие: |
|
|
| Само че моята перка около 15cm и незнам как да я разположа за да се движи топлия въздух правилно.Дайте идея. |
|
|
 |
ZTDMP Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 20:56 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | Айде и аз да се обадя....
....Затова обръщането според мен е излишно.Виждал съм много фабрични машинки,в които обръщането го няма и пак се люпат 70-80% от яйцата. |
Айде и аз да се обадя.
Обръщането не е заради равномерно нагряване, а за да не залепва зародиша към ципата. Колкото до люпимостта - то тя зависи както от условията в инкубатора, така и от качеството на яйцата. _________________ Това не е дим от колофон, това са душите на умиращите транзистори! |
|
|
 |
asenc Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 21:25 Заглавие: |
|
|
Няколко идеи:
- добре е да се използва обикножен нагревател в/у керамична пръчка (за да се намали инертостта хубаво е да се обдухва директно с вентилатора).
-задължително трябва да измислиш регулиране на влажността в началото сравнително ниска (60%) и след това при излюпването висока (95%).
-регулиране на скоростта на движениена въздуха.
дано съм помогнал с нещо.
PS
имам готово управление за инкубатор.
ако се интересуваш пиши на ЛП. _________________ човек живее само в сегаштния момент,всичко останало или вече е минало или неизвестно дали ще бъде...Марк Аврелии |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 21:27 Заглавие: |
|
|
| ZTDMP написа: | | Обръщането не е заради равномерно нагряване, а за да не залепва зародиша към ципата. Колкото до люпимостта - то тя зависи както от условията в инкубатора, така и от качеството на яйцата. |
Абсолютно вярно. Ако имаш място на тавана, сложи я там. Ще тика топлия въздух надолу. Моят е така. Освен това като се излюпят пиленцата ги държа вътре и така въздушният поток ги суши по-бързо. Вадя ги чак като изсъхнат. |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 21:27 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Айде и аз да се обадя. Правя терморегулатори,които поддържат температурата в граници под +/-0,1 градуса. |
Това и да го видя няма да го повярвам точност 0.1 градус, просто забрави.Ако наистина правиш точно толкова точни регулатори почвам да пазарувам от теб. В домашни условия без специално оборудване да се докара абсолютна грешка 1-1.5 градуса Целзий и дълготрайна стабилност 1.5 - 2 градуса. 0.1 градус все пак е спецификация за медицинско оборудване. _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
кязъм Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 21:40 Заглавие: |
|
|
Не забравяй и съд с вода, в който на 19 ден слагах дунапрен за да се повиши влажността на въздуха ! Успех . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 22:39 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за идеите на всички.За 70 яйца колко вата трябва да е нагревателя и не е ли добре ако ползвам крушки да сложа ламаринени преегради за да не ги облячват със светлина дирекно. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2011 7:19 Заглавие: |
|
|
Колко броя ти трябват?За какви 1-2 градуса говорим?Ако платката е в самият инкубатор,т.е. на постоянна температура,проблемите са никакви и всичко зависи от хистерезиса на схемата.Тъй като всеки се сеща като завърши камерата,моите са в кутия,стоят отвън и естествено се влияят леко от околната температура,но ако машината е в помещение,където температурата се мени в малки граници-измененията са минимални.Винаги съм казвал на хората да си имат термометър,с който да следят какво става.Защото има случаи,когато гръмва крушка,регулаторът си отива и започва печене на яйцата.Това писах вече как може да се предотврати.Иначе инертността на нагревателите и обемът на камерата влияят в най-голяма степен на точността.Мислил съм си и за схема,която да следи околната температура и да внася корекция в настройката,което би повишило доста точността на регулиране,но това пък ще доведе до оскъпяване ,и то не малко,така че според мен е безсмислено. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2011 8:16 Заглавие: |
|
|
| Ами мисля да ползвам 4 крушки по 60W дали ще са достатъчно |
|