Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Windows XP не се отварят всички сайтове
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 17:34    Заглавие: Windows XP не се отварят всички сайтове Отговорете с цитат

Компютър с ОС Windows XP IE6,IE7, FIREFOX ,CHROME не отваря всички сайтове - yahoo.com , gmail.com , facebook.com ... . ,при опит за атачване на файл при изпращане на е-майл от abv.bg индикира че прикрепения файл е с дължина само 1БАЙТ . Не показва никаква грешка при опит за отваряне на тези сайтове. Опитах с други DNS , преинсталация на FIREFOX ,CHROME , repair на ОС , update до SP3 , "свалих" firewall -и ,забраних антивирусни програми - без успех . При опит през лаив дисрибуция CENTOS - сайтовете се отварят. Моля за съвет как без преинсталация на ОС да реша проблема .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не са зададени някакви грешни IP-та, маски или DNS? Провери и за вируси/ троянци. Може да опиташ с преинсталация драйвера на мрежата.
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

ivankrivodol написа:
......грешни IP-та, маски или DNS? Провери и за вируси/ троянци. ....... преинсталация драйвера на мрежата.

Не са грешни , при ping на който и да е от сайтовете ги резолва коректно ,когато заредя лайв дистрибуция със същите работи , проверих с аваст и нод32 , преинсталирах драйвера ,опитах и през друг ISP - без успех.
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

С Аваст или НОД не можеш да хванеш всичко - така, че задължително просканирай с Malwarebytes' Anti-Malware. А е добре и с Dr.Web® LiveUSB - на мен последното много ми помогна наскоро.
П.С. донякъде моя случай приличаше на твоя - не се отваряха сайтовете на антивирусните програми - по- специално за онлайн сканиране...
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз преди време бях пипнал някакъв вирус, поразиите бяха (поне които забелязах) невъзможно отваряне на abv пощата и невъзможно обновяване на вир. дефиниции на антивирусната (Avast).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

eler написа:
...невъзможно обновяване на вир. дефиниции на антивирусната (Avast).

Avast се обновява ,през TeamViewer
като се свържа от съседен комп. проблема го няма . DrWeb не помогна. Като изтрия историята на който и да е от броусерите ми отваря еднократо само началната страница на gmail.com,microsoft.com, yahoo.com ,facebook.com други саитове ги отваря без никакъв проблем вкл, антивирусни .
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубава сборка dr. Web отдавна съм качил в обменника
V6 - http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=61286
V7 - http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=62342

Цитат:
В сборке вирусов нет! Призываю всех отправлять ложноопределяемые файлы в лаборатории соответствующих антивирусов!
Этим вы поможете и себе и многим другим пользователям. А я продолжу не отвлекаясь на эту проблему совершенствовать сборку.
Аз го изпробвах и съм доволен. Дори и на този компютър съм с него. И програмата, и вирусните дефиниции се упдейтват от официалния сайт.
Цитат:
Можно ставить данную сборку в офисах и учреждениях, так как используется OEM ключ до 2013 года, не нарушающий никакие авторские права. Этот ключ Вебовцы распространяют бесплатно и абсолютно свободно для демонстрации возможностей своего продукта, ключ полноценно работает только в этой сборке.
1. Портативный антивирусный сканер (полная замена Dr.Web CureIt! - обновляются базы, сканер, ядро)
2. После запуска !install6 получаем полностью рабочий Dr.Web 6 (спайдер, автообновление, самозащита)
3. После запуска !install5 получаем полностью рабочий Dr.Web 5 (спайдер, автообновление и тд)

Иначе го намерих на ru-board, вътре има линкове и инструкция.
_http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=2&topic=4135
_http://cjgrey.ru/forum/29-32-1
_http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3060286
Дал съм линкове с източници, всеки може и оттам да тегли ако иска. Като гледам толкова потребители не се оплакват.

Последната промяна е направена от Филипов на Съб Сеп 24, 2011 16:00; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам подобен проблем. Дръпнах файла от обменника, но след инсталация, Авирата се оплака:
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Заври си я някъде. Това съм го написал точно заради такива. Плюс линкове към алтернативни източници и обсъждания. А там са (десетки) хиляди потребители, при това компютърно грамотни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

NOD32, също не харесва един файл:

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети