Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сервизен режим LCD LG 37LE4900

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Чет Авг 04, 2011 12:51    Заглавие: Сервизен режим LCD LG 37LE4900 Отговорете с цитат

Колеги,докараха този телевизор от Англия,който има само I стандарт на звука.Нужно ми е сервизно описание за да му изкарам и BG/DK звук.Телевизора в момента е при клиента ми и не мога да дам други подробности относно питането ми.
Благодаря предварително за вниманието Ви!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Чет Авг 04, 2011 17:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Сервизното описание няма как да помогне много в случая, защото там няма подробно описание на опциите в него а за да се влезе в серв. режим трябва сервизно ДУ. Може да опиташ с натискане на бут. MENU на тв. и ду едновременно за около 10сек., но вероятността да успееш според мен е много малка. След като се влезе в серв. режим, най вероятно трябва да се избере подменюто-''Country group'' и да се избере региона, ако изобщо конкректния софтуер позволява. Не е изключено, такава опция да има и в потребителското меню.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 05, 2011 11:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за съвета колега ggg3.Ще пробвам този вариант за влизане в сервиз и ако стане Ви благодаря предварително,ако ли не-очаквам и други гледни точки.Сервизен пулт няма как да намеря.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 05, 2011 12:13    Заглавие: Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
....Сервизен пулт няма как да намеря.

И защо да няма как?
Друг е въпроса, че би трябвало да си наясно с факта, че в последно време подобни техники дори и хардуерно са ориентирани към пазара за който са предназначени да бъдат продадени.
А обединеното кралство е особен и специфичен пазар, което носи купища нюанси с които най-вероятно няма да има как да се пребориш без хардуерна намеса (ако изобщо е възможна и финансово оправдана).
Нещо което се опитваха да ти намекнат на другото място където си пуснал същата тема.
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 05, 2011 13:57    Заглавие: Сервизен режим LCD LG37LE4900 Отговорете с цитат

Правил сьм доста уреди от Англия и в повечето случаи-успешно,но за пьрви пьт LCD.Все още информацията за тях е оскьдна,затова и питам.
RC предлагаш ли сервизни пултове за тази марка и на каква цена,защото в сервиза,в който работя всяка седмица продаваме LCD LG и все по-често ще ми се налага да ползвам такива пултове.Какво имаш в предвид,,хардуерна намеса"-смяна на флаш памет или нещо друго?
Върнете се в началото
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 05, 2011 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега wesko dilow, една от насоките в горния ми пост беше, че преди да се влезе в серв. режим е добре да се разгледа потребителското меню. В него обикновено има подменю-''опции'' . Там трябва да се избере държава и език и след това от ''настройки'' да се избере ''автоматично търсене''. След приключване на търсенето, може да се избере ''ръчно търсене'' и да се превключи стандартите на звука, ако е необходимо. От потребителското меню може също да се провери версията на софтуера, както и сериен номер а това със сигурност може да подскаже, дали изобщо тв. е предназначен за други региони. Мисля, че няма да е излишно да прочетеш потребителската книжка, ако има такава. Много е възможно, дори и да влезеш в сервизен режим, някой опции да останат недостъпни, защото от няколко години LG ограничи до миниму възможностите му и въведе така наречения ''експертен режим'' -за него сме споменавали тук в този форум.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 08, 2011 17:57    Заглавие: Сервизен режим LCD LG 37LE4900 Отговорете с цитат

Колеги,с клиента ми постигнахме споразумение,ще направя проба за влизане в сервиз чрез неговото дистанционно и ако не се получи-минаваме на вариант цифрова кабелна телевизия,щото в момента е на аналогова,а този оператор предлага и двете услуги по един кабел.
Благодаря Ви за вниманието и съветите,които ще ползвам в следващи ремонти.
Върнете се в началото
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 09, 2011 7:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Това са данните на написания от теб модел (без други букви), според които този телевизор е предназначен за европейския пазар - т.е. би трябвало да е мултистандартен.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 12, 2011 17:04    Заглавие: Сервизен режим LCD LG 37LE4900 Отговорете с цитат

Не мога да отворя прикаченият файл.И аз от самото начало имах някакво предчувствие,че трябва да е мултистандартен,затова и потърсих помощ от знаещите,като попитах за сервизен режим.След няколко дена ще посетя клиента ми и ще си пробвам да вляза в сервиз или някъде в потребителските менюта да променя региона и държавата,а като не стане-варианта с цифров кабелен тюнер.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети