| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2011 12:51 Заглавие: Сервизен режим LCD LG 37LE4900 |
|
|
Колеги,докараха този телевизор от Англия,който има само I стандарт на звука.Нужно ми е сервизно описание за да му изкарам и BG/DK звук.Телевизора в момента е при клиента ми и не мога да дам други подробности относно питането ми.
Благодаря предварително за вниманието Ви! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2011 17:25 Заглавие: |
|
|
| Сервизното описание няма как да помогне много в случая, защото там няма подробно описание на опциите в него а за да се влезе в серв. режим трябва сервизно ДУ. Може да опиташ с натискане на бут. MENU на тв. и ду едновременно за около 10сек., но вероятността да успееш според мен е много малка. След като се влезе в серв. режим, най вероятно трябва да се избере подменюто-''Country group'' и да се избере региона, ако изобщо конкректния софтуер позволява. Не е изключено, такава опция да има и в потребителското меню. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 11:52 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за съвета колега ggg3.Ще пробвам този вариант за влизане в сервиз и ако стане Ви благодаря предварително,ако ли не-очаквам и други гледни точки.Сервизен пулт няма как да намеря. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 12:13 Заглавие: |
|
|
| wesko dilow написа: | | ....Сервизен пулт няма как да намеря. |
И защо да няма как?
Друг е въпроса, че би трябвало да си наясно с факта, че в последно време подобни техники дори и хардуерно са ориентирани към пазара за който са предназначени да бъдат продадени.
А обединеното кралство е особен и специфичен пазар, което носи купища нюанси с които най-вероятно няма да има как да се пребориш без хардуерна намеса (ако изобщо е възможна и финансово оправдана).
Нещо което се опитваха да ти намекнат на другото място където си пуснал същата тема. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 13:57 Заглавие: Сервизен режим LCD LG37LE4900 |
|
|
Правил сьм доста уреди от Англия и в повечето случаи-успешно,но за пьрви пьт LCD.Все още информацията за тях е оскьдна,затова и питам.
RC предлагаш ли сервизни пултове за тази марка и на каква цена,защото в сервиза,в който работя всяка седмица продаваме LCD LG и все по-често ще ми се налага да ползвам такива пултове.Какво имаш в предвид,,хардуерна намеса"-смяна на флаш памет или нещо друго? |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 15:39 Заглавие: |
|
|
Колега wesko dilow, една от насоките в горния ми пост беше, че преди да се влезе в серв. режим е добре да се разгледа потребителското меню. В него обикновено има подменю-''опции'' . Там трябва да се избере държава и език и след това от ''настройки'' да се избере ''автоматично търсене''. След приключване на търсенето, може да се избере ''ръчно търсене'' и да се превключи стандартите на звука, ако е необходимо. От потребителското меню може също да се провери версията на софтуера, както и сериен номер а това със сигурност може да подскаже, дали изобщо тв. е предназначен за други региони. Мисля, че няма да е излишно да прочетеш потребителската книжка, ако има такава. Много е възможно, дори и да влезеш в сервизен режим, някой опции да останат недостъпни, защото от няколко години LG ограничи до миниму възможностите му и въведе така наречения ''експертен режим'' -за него сме споменавали тук в този форум.
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 08, 2011 17:57 Заглавие: Сервизен режим LCD LG 37LE4900 |
|
|
Колеги,с клиента ми постигнахме споразумение,ще направя проба за влизане в сервиз чрез неговото дистанционно и ако не се получи-минаваме на вариант цифрова кабелна телевизия,щото в момента е на аналогова,а този оператор предлага и двете услуги по един кабел.
Благодаря Ви за вниманието и съветите,които ще ползвам в следващи ремонти. |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 09, 2011 7:53 Заглавие: |
|
|
Това са данните на написания от теб модел (без други букви), според които този телевизор е предназначен за европейския пазар - т.е. би трябвало да е мултистандартен.
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 12, 2011 17:04 Заглавие: Сервизен режим LCD LG 37LE4900 |
|
|
| Не мога да отворя прикаченият файл.И аз от самото начало имах някакво предчувствие,че трябва да е мултистандартен,затова и потърсих помощ от знаещите,като попитах за сервизен режим.След няколко дена ще посетя клиента ми и ще си пробвам да вляза в сервиз или някъде в потребителските менюта да променя региона и държавата,а като не стане-варианта с цифров кабелен тюнер. |
|
|
 |
|