Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Странни магнитни полета
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
soundsmyth
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2011 23:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Тонколони има ,но на 3 метра от него чак на другата стена .
Преди години когато ги намяше на стария монитор екрана пак посинаваше .Затова си блъскам главата откъде идва . Просто няма нищо откъдето да става това .
Вероятно трябва да се направи измерване иначе няма как да се разбере ..За тесламетър съм чувал,но не знам къде ги продават .
Има ли някакви фирми които не взимат много и могат просто да замерят ?
Ако действително е от онази станция ще се изненадам . Принципно те не би трябвало да излъчват такава енергия ако освен няма някакъв радио предавател включен някъде наблизо .
Има го и като варянт самия бетон на сградата да има някакъв състав със магнитно поле от естествен магнетизъм и да излъчва макар и слабо но достатъчно .Затова ще се опитам да си намеря такъв метър,защото така или иначе ще е полезен ,пък и такъв за постоянно магнитно поле няма да е зле да изровя. Лошото е че не знам къде ги продават а са и скъпи . Дори нещо примитивно би било от полза колкото да изключа теориата че е от електромагнитно поле .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Сеп 07, 2011 5:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай с компас който да те насочи.
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Сря Сеп 07, 2011 5:55    Заглавие: Отговорете с цитат

За примитивен индикатор на магнитно поле мога да ти предложа една идея. Доста отдавна съм срещал схемата, и подробностите ми се губят, но ще схванеш идеята.
Вземаш един индикатор за силата на сигнала от радиоапарат "Хр. Ботев" или аналогичен (не от тези които са като лентичка, а тези които са като пеперудка) (EM80 = 6BR5 = CV1352 ). Правиш си класическа схема на свързване, като на мястото за вход слакаш 100к потенциометър. Нагласяш светлината от индикатора да е 2-3 мм широка и почваш да обикаляш стаята. При постоянно магнитно поле светлината започва да се измества вляво или в дясно, в зависимост от посоката на външното магнитно поле. При променливо магнитно поле ивицата се разширява.
Така направено няма кой знае каква точност, но за груба оценка става.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети