|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
soundsmyth Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2011 23:44 Заглавие: |
|
|
Тонколони има ,но на 3 метра от него чак на другата стена .
Преди години когато ги намяше на стария монитор екрана пак посинаваше .Затова си блъскам главата откъде идва . Просто няма нищо откъдето да става това .
Вероятно трябва да се направи измерване иначе няма как да се разбере ..За тесламетър съм чувал,но не знам къде ги продават .
Има ли някакви фирми които не взимат много и могат просто да замерят ?
Ако действително е от онази станция ще се изненадам . Принципно те не би трябвало да излъчват такава енергия ако освен няма някакъв радио предавател включен някъде наблизо .
Има го и като варянт самия бетон на сградата да има някакъв състав със магнитно поле от естествен магнетизъм и да излъчва макар и слабо но достатъчно .Затова ще се опитам да си намеря такъв метър,защото така или иначе ще е полезен ,пък и такъв за постоянно магнитно поле няма да е зле да изровя. Лошото е че не знам къде ги продават а са и скъпи . Дори нещо примитивно би било от полза колкото да изключа теориата че е от електромагнитно поле . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 5:49 Заглавие: |
|
|
Пробвай с компас който да те насочи. _________________ home studio |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2011 5:55 Заглавие: |
|
|
За примитивен индикатор на магнитно поле мога да ти предложа една идея. Доста отдавна съм срещал схемата, и подробностите ми се губят, но ще схванеш идеята.
Вземаш един индикатор за силата на сигнала от радиоапарат "Хр. Ботев" или аналогичен (не от тези които са като лентичка, а тези които са като пеперудка) (EM80 = 6BR5 = CV1352 ). Правиш си класическа схема на свързване, като на мястото за вход слакаш 100к потенциометър. Нагласяш светлината от индикатора да е 2-3 мм широка и почваш да обикаляш стаята. При постоянно магнитно поле светлината започва да се измества вляво или в дясно, в зависимост от посоката на външното магнитно поле. При променливо магнитно поле ивицата се разширява.
Така направено няма кой знае каква точност, но за груба оценка става. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|