| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 17:22 Заглавие: TV BADSON model:BS5101, проблем със захранването. |
|
|
Колеги телевизора не се пускаше.Захранването е изпълнено с TDA8380A.
Процесор STV322S.
След оглед и замерване установих, че е прекъснал R202 120 килоома в следствие окисляване на крачетата.След замяната телевизора тръгна, но захранването при пуснат телевизор кляка на 96 волта за високото, иначе на празен ход е 112 волта.Смених всички електролитни кондензатори в горещата и студената част, след което имаше известно подобрение но пак под товар захранването кляка на 100 волта и картината пулсира все едно захранването на моменти включва защита.Иначе растер си има нормален и картината е цветна с говор.Натоварих захранването на празен ход както е с лампа 60 вата и пак клекна на 96 волта.Стигнах до извода че захранването не държи на товар.Някой може ли да ми пусне схемичка на това телевизорче, тъй като не намерих такава във файлообменника.Хората са държели телевизора в мазето една година и предполагам че има някой окислен резистор или пътечка.Захранването под товар не се регулира, регулировка е възможна само на празен ход.Кондензатора след греца е сменян и няма резултат.За схемичката ще съм благодарен ако някой ми я пусне на пощата [email protected]
Замерването става с камъни и други предмети  _________________ винаги има какво да се научи  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 17:56 Заглавие: |
|
|
[url=http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/24846/Badson%20(Shumen)_.html]Може би това е твоята схема[/url].Как е големия кондензатор след греца,и трите съпротивления от по 1ом, между емитера и маса на транзистора _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 17:58 Заглавие: |
|
|
Имаш проблем в обратната връзка по точно трите резистора тримера и ценера .Там се късат пътечки огледаи ги хубаво. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 19:39 Заглавие: |
|
|
Писал съм, че кондензатора на греца съм го сменял.Замерванията съм правил с мултицет.Според мен няма да е обратната връзка понеже на празен ход захранването се регулира, по скоро може да е от съпротивленията към емитера които играят токова защита ако са си сменили стойността, ще трябва да ги проверя.Някой ще ми пусне ли схемичка на телевизора?
Ще се замерваме ли  _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 20:19 Заглавие: |
|
|
В първия ми пост има писано със синьо,цъкни в/у него _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 13, 2011 21:01 Заглавие: |
|
|
Аха, да сега видях.Благодаря!Мисля си също, че ако не е от резисторите от токовата защита, дали неможе да е от генерациите на TDA8380A, ако са в неподходящ честотен интервал може да не се компенсира консумацията на изходната мощност. _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2011 7:52 Заглавие: |
|
|
Погледни ми профила от къде съм и ми се довери ако искаш да стане ТВто _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2011 13:10 Заглавие: |
|
|
Добре де, съгласен съм че си от града в който са се правили тези телевизори, ама на празен ход след кат имам регулиране от тримера за обратната връзка значи оптрона е наред, а защо да не са наред и ценера и транзисторите?При натоварване напрежението кляка и почва пулсация на картината като дишане и напрежението става около 98 волта без да може да се регулира, ама аз си мисля че пулсацията е от токовата защита която включва по рано или шим контролера неможе да компенсира понеже с интегралката нещо не е наред, тъй като проверих и трита резистора по 1 ом , които се оказаха наред. _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2011 13:47 Заглавие: |
|
|
| За да се провери дали работи интегралата можете да подадете 18 волта от изправител захранване на интегралата, и с друго напрежение да управлявате диода през резистор на оптрона и се вижда дали се променя продължителността на импулсите на базата на BUT11, без да се включва ТВ-то в мрежата. Можете да проверите резисторите за захранване на интегралата. Особенно нискоомния резистор 5.7 ома мисля беше който е последователно на изправителния диод от имп. траф. Успех. |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 14, 2011 16:31 Заглавие: |
|
|
Колега, прав сте по принцип че така може да се провери дали интегралчето работи изобщо, ама то при мен видимо работи, и се захранва с 16 волта, и се регулира на празен ход, това значи, че шим регулатора изпълнява някакви функции, ама как да се провери дали зашитата по ток е наред, там е проблема, защо като се натовари напрежението и кляка с лампа също, и тук пак би могло да се разгледа по подробно обратната връзка което се каня отново да направя за да съм сигурен да не пропускам нещо, ако всичко е наред значи токовата защита на интегралчето не става, което е по малко вероятното, но не е и изключено! _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
|