| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2011 22:25 Заглавие: Старт бутон вместо контактен ключ |
|
|
Здравей те колеги.
Търся схемно решение за замяната на контакния ключ на колата със Старт бутон.
При първо натискане на бутона - контакт.
Второ натискане - стартер(запалване на мотора).
Трето натискане - стоп на мотора.
Предавително благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
anttonev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2011 22:30 Заглавие: |
|
|
Не е много удачно така, защото ще решиш че ти трябва на контакт за нещо и ще натиснеш веднъж, ама как ще изключиш от контакт?
По скоро може, понеже и аз това си го мисля, да си ти остане конт. ключ и отделно да сложиш бутонче. Като включиш на контакт от клемореда, натискаш бутончето, и примерно се прави на 3 секунди да върти, ако не запали да гаси, ако запали преди 3-те секунди, да се изключва плюса от шалтера на стартера. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2011 22:43 Заглавие: |
|
|
| Благодаря колега,но не иска да ползвам ключ.Вярно е че има недостатъци идеята,но може да се направят някой допълнителни подобрения.Имам идея да свържа старт бутона с блокиращо реле на алармата.Когато алармата е активирана да неможе да се ползва бутона.Ако се наложи при даден контак да върна в изходно положение без да паля идва на помощ алармата.Също така може да се ползва блокиривка на съединителя,ако не е натиснат да неможе да се стартира. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2011 1:15 Заглавие: |
|
|
Можеш да го решиш като при рената.С натискане на бутона палиш само ако е натиснат съединителя.Ако ти трябва контакт не натискаш съединител и стартера не се активира.Повторно натискане гасиш.С един Д тригер става схемичката ,а алармата да го нулира ,но ти трябва и още една схемка която да разпознае че е запалена колата и да изключва стартера.А тя зависи и от двигателя.
Другия вариант е да си програмираш едно пикче както си искаш.
А не е лошо и да кажеш каква е колата,двигателя и и годината на производство. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2011 6:22 Заглавие: |
|
|
Новите модели на РЕНО разпознават собственика си по наличието на ключ-картата в него.Така става и отключването на колата.Не е необходимо нищо да се прави с картата,достатъчно е да е в джоба ти.Ако трябва да се включи на контакт по някаква причина без да се пали колата,тогава картата се поставя в гнездото.Иначе-натискаш бутона и палиш.По принцип само палене и гасене не е проблем да се направят,мисля,че по-трудното ще е да се прекрати въртенето на стартера след запалване,т.е. разпознаването на запаления двигател.И точно това според мен налага ползването в случая на микроконролер. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 19, 2011 9:28 Заглавие: |
|
|
Преди години,си го бях правил на ладата,но механичен ключ(оригинал от лада)с 3 положения,и монтирах пружинка която да го връща в средно положение.Демек-долно неустойчиво е стартер,средно е контакт.Монтирано на мястото на ключ който не се ползва.Съответно през релета.Куриоза е че веднъж се опитаха да крадат колата,и бяха потрошили пласмасовия кожух около контактния ключ да търсят кабелите.Така,че действай-има полза.И кажи резултата!
П.П.това го правих,защото ми се беше прецакал нормалния конт.ключ. _________________ [email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2011 4:07 Заглавие: |
|
|
Разпознаването лесно ще стане с прагов оборотомер. Да изключва примерно на 300-350 оборота.Няма да е лошо да се добави и две релета за време за около 0,5 сек първото и 7-8 сек второто,че ако не запали да си почине акумулатора.Значи един Д тригер и 2броя 555,2-3 транзистора и две релета биха ти стигнали за моя вариант.Без праговия оборотомер.
Друг вариант е бутона да се направи със задържане за стартера и тогава не се налага разпознаване.Просто го пускаш като запали. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2011 10:56 Заглавие: |
|
|
| ivanovbg написа: | Нещо ми изчезна и съобщението.
Последен опит да го кача.
Ето ти примерно една блокова схема.Ако задържиш бутона над 0,5 сек примерно се включва стартера, ако е натиснат съединителя и алармата го е разрешила.Т Тригера се управлява по отрицателния фронт.Можеш и входа за нулирането му да го вържеш към алармата, да не може да се дава и контакт когато е задействана. |
Изображения към постовете се качват така:
 _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Сеп 21, 2011 12:34 Заглавие: |
|
|
колко опитвах..
Нещо не мога да се оправя с тези картинки.
В другите форуми си се качват нормално.
Има си тема в която достатъчно надълго и нашироко е обяснено къде и как се прикачват _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
|