Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Външна антена за непознат DSL рутер

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Mark_Model_13
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 14, 2011 9:53    Заглавие: Външна антена за непознат DSL рутер Отговорете с цитат

Здравейте,

от скоро съм в Германия, абонат на telekom.de за Интернет. Тук системата е, че ти носят DSL рутер и си го включваш. Аз реших да му сложа външна антена. Моделът му е Speedport w723v. Това всъщност е Huawei HG65DTBB ver.E. Той има само вътрешна антена и няма конектори за външна. Ето го:

http://media.snimka.bg/9533/025320745.jpg?r=0

http://media.snimka.bg/9533/025320744.jpg?r=0

Вътрешната антена (предполагам) съм я заградил в кръгче. На платката има и два IPX конектора. Включих я в тях (пробвах и в двата), ето антената:
http://www.ebay.com/itm/12dbi-WiFi-Wi-Fi-Booster-SMA-Wireless-LAN-Long-Antenna-/140442901781#ht_3026wt_1139

но подобрение няма. Някой може ли да подскаже, къде да я включа ?
Има и два екранирани проводника - отпред и отзад, но къде ходят, какво правят - не ми е ясно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Пет Окт 14, 2011 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде стига с тези въпроси как да увелича обхвата на рутера с външна антена./ демек как да пре*еба доставчика на интернет така, че повече маймуни да се качат на клона/ Рутера ти е достатъчен да покрие обхвата на цяла къща, която се съмнявам да притежаваш. Просто плащайте си сметките а ако имаш проблеми с покритието се обади на доставчика ти. /Иначе антени има много, но за качествена работа на антената играят много външни фактори като дължина на антенния фидер , насоченост на антената /за тези честоти ти трябва пряка видимост/ и така нататък.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mark_Model_13
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 15, 2011 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговора. Мисля, че ще те разочаровам, защото не се вписвам в модела, който си посочил - селски тарикат, който се опитва да прецака системата. Именно за моята къща става въпрос. Ако ти кажа колко е цената за 3 Мбит няма да повярваш. Изобщо нямам желание да "закачам маймуни на клона". Проблемът е, че съпорта почти не говори английски, стандартното решение е чрез смяна на рутера (сменяха го няколко пъти, напълно безсмислено според мен). Обхватът е наистина слаб и ми трябва начин да го усиля малко.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gguest
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 15, 2011 11:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази антена няма да ти свърши работа - от личен опит ти го пиша. На теория трябва да има усилване, но на практика нищо не става. Препоръчвам ти да решиш проблема, като закачиш допълнително към мрежата един безжичен рутер с външна антена. Аз имах същия проблем и сега използвам Dlink 524 (той е старичък модел, но ми свърши работа).
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети