Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ултра кондензаторите?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ludiagsm
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 11:48    Заглавие: Отговорете с цитат

здравейтe азсъм от скоро ,но също така наскоро четох една статия в малд конструктор която дава добра представа за ултракондензаторите , така че и аз имам голям интерес към тях искам главно да ги използвам в колата ми ,защото имам големи проблеми с акумулаторите сложил съм два еднакви 75 амперчасови паралелно + един кондензатор 1 фарад и пак ми играе напрежението в момента когато удари баса на аудиосистемата от 13,8 пада на 12,4 волта и не защото са ми слаби акумулаторите ами просто имат много голямо вътрешно съпротивление и немогат да отдадат толкова бързо енергията

мисля че с ултракондензаторите няма да имам такъв проблем ,какво мислите вие?
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 17:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе не мога да разбера каква е тази мания с тези басове в тия коли, ужас, направо подвижна лудница, как издържате вътре Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nosuch
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 17:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм сигурен че проблема с пада на напрежението се крие във вътре6ното съпротивление на акумолаторите. Все пак те хранят успешно стартера който е от порядъка на 800 - 1400 Вата, а това е 67 - 115А при нормален пад от 2 - 4В. По скоро проблема ти е в кабелите захранващи усилвателя. За 100Вата усилвател трябват поне 4кв кабел за да постигнеш добър бас.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Nosuch
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако сложиш кондензатор от 1Ф (достатъчен за 100А консомация)непосредствено на входа на захранването и имаш пад от 1.2в значи има нешо гнило в цялата тази работа или храниш няколко дискотеки с твоя усилвател
Върнете се в началото
ludiagsm
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Nosuch написа:
Не съм сигурен че проблема с пада на напрежението се крие във вътре6ното съпротивление на акумолаторите. Все пак те хранят успешно стартера който е от порядъка на 800 - 1400 Вата, а това е 67 - 115А при нормален пад от 2 - 4В. По скоро проблема ти е в кабелите захранващи усилвателя. За 100Вата усилвател трябват поне 4кв кабел за да постигнеш добър бас.

hraнят успешно , но докато отдадат енергията си вече баса е минал ако се сещаш какво имам предвид кабелите са ми по 12 квадрата като единия акумулатор е в багажника с 60см кабел до стъпалото за бас другия е отпред при мотора , а кондензатора е непосредствено до стъпалото на 10-тина см кабели
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Nosuch написа:
Ако сложиш кондензатор от 1Ф (достатъчен за 100А консомация)непосредствено на входа на захранването и имаш пад от 1.2в значи има нешо гнило в цялата тази работа или храниш няколко дискотеки с твоя усилвател

ами болен мозък съм си , имам две стъпала eдното е 4етириканално работи на +- 35 волта аз съм го вързал да храни 4етирите основни колони 2 елипси 4 омови във вратите и 2 яки среди 4 омови от едно време българските с огромен магнит и навити в МЕЙ-то с правоъгълен проводник и тн за пищялките няма да ви занимавам 4е много писане

та стъпалото работи само за основи смисъл резнал съм го от 80херца нагоре 24дб активен филтър

стъпалото за бас е двуканално работи на +- 45 волта има двоен трансфертер с обратна връзка има по три крайни транзистора на рамо аз съм го вързал да работи мостово само за баси зву4и от 30 до 80 херца резнато с активен филтър 24 дб на октава

басите са 2бр 15 ин4ови(40 см) 4 омови са вързал съм ги паралелно и стават 2 ома и сами разбирате 4е системата е уникална идиотщина , но нали знаете всеки луд с номера си та тази системка изисква яко захранване а не ми достига затова се намесих и ако имате идея от къде мога да купя или поне да разгледам ултракондензатор бих бил много благодарен
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Май 06, 2005 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

ludiagsm хубаво виж контактите от акумулатора всичко трябва да е захванато с големи площи токовете са найстина огромни и с 1фарадов кондензатор не би тябвало да имаш проблемация аз не съм виждал на яка музика кондензатора да се задържа над 12 волта кондензатора паинер 1 фарад 20 волта падаше до 11.8 а музиката беше правена сериозно ако направиш така че да не пада под 12 волта ще си е квартален рекорд
не знам какво ще правим Sad
Върнете се в началото
ludiagsm
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2005 11:20    Заглавие: Отговорете с цитат

търсиме инфо и после Smile си монтираме по колите Smile ако не са прекалено скъпи де
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2005 12:12    Заглавие: Отговорете с цитат

ти сигурен ли си че проблема те не е в стъпалото? колко вата е? ти този спад на напрежението с какво го хвана, само за пикове ли се появява или просто си измерил че когато баса ти започне да пърди захранващото става 12V? питам защото ако стъпалото ти работи с 12V е нормално да криви над 12-13W, а ако е с импулсно захранване, то импулсното би трябвало да компенсира този спад на напрежението и би започнало да криви при по ниско напрежение на акумулатора - поне още 1V - 1,5V по ниско.
Според мен просто искаш от крайното ти стъпало по голяма мощнжст от колкото то може да ти даде.
ludiagsm
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2005 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

guitman написа:
ти сигурен ли си че проблема те не е в стъпалото? колко вата е? ти този спад на напрежението с какво го хвана, само за пикове ли се появява или просто си измерил че когато баса ти започне да пърди захранващото става 12V? питам защото ако стъпалото ти работи с 12V е нормално да криви над 12-13W, а ако е с импулсно захранване, то импулсното би трябвало да компенсира този спад на напрежението и би започнало да криви при по ниско напрежение на акумулатора - поне още 1V - 1,5V по ниско.
Според мен просто искаш от крайното ти стъпало по голяма мощнжст от колкото то може да ти даде.

подробно съм описал какъв ми е проблема стъпалото за бас има обрата връзка, трансфертера му работи на 40килохерца и когато усети 4е има спад в изходното напрежение 4ипа на захранването си ратваря максималния импулс , това спасява докато е стабилно входното напрежение и ток смисъл 12-те волта а именно те ми бягат след определено усилване пропуснах да кажа 4е съм тесвал и с по-голям камионджииски акумулатор 160амперчаса и нещата стават като цяло общия капацитет се увеличава и спада на напрежение при работещ двигател е от 13,8 до 13,2 волта , но трябва ли да карам такова нещо вбагажника искам цена за ултракондензатори или някакво инфо по въпроса за кондензатори ,моля да се придържате към темата а да не спорите със мен ,можеби направих грешка 4е споделих за какво ми трябват Embarassed Embarassed Embarassed
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети