| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ludiagsm Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 11:48 Заглавие: |
|
|
здравейтe азсъм от скоро ,но също така наскоро четох една статия в малд конструктор която дава добра представа за ултракондензаторите , така че и аз имам голям интерес към тях искам главно да ги използвам в колата ми ,защото имам големи проблеми с акумулаторите сложил съм два еднакви 75 амперчасови паралелно + един кондензатор 1 фарад и пак ми играе напрежението в момента когато удари баса на аудиосистемата от 13,8 пада на 12,4 волта и не защото са ми слаби акумулаторите ами просто имат много голямо вътрешно съпротивление и немогат да отдадат толкова бързо енергията
мисля че с ултракондензаторите няма да имам такъв проблем ,какво мислите вие? _________________
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 17:36 Заглавие: |
|
|
Абе не мога да разбера каква е тази мания с тези басове в тия коли, ужас, направо подвижна лудница, как издържате вътре  |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 17:47 Заглавие: |
|
|
| Не съм сигурен че проблема с пада на напрежението се крие във вътре6ното съпротивление на акумолаторите. Все пак те хранят успешно стартера който е от порядъка на 800 - 1400 Вата, а това е 67 - 115А при нормален пад от 2 - 4В. По скоро проблема ти е в кабелите захранващи усилвателя. За 100Вата усилвател трябват поне 4кв кабел за да постигнеш добър бас. |
|
|
 |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 17:53 Заглавие: |
|
|
| Ако сложиш кондензатор от 1Ф (достатъчен за 100А консомация)непосредствено на входа на захранването и имаш пад от 1.2в значи има нешо гнило в цялата тази работа или храниш няколко дискотеки с твоя усилвател |
|
|
 |
ludiagsm Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 17:56 Заглавие: |
|
|
| Nosuch написа: | | Не съм сигурен че проблема с пада на напрежението се крие във вътре6ното съпротивление на акумолаторите. Все пак те хранят успешно стартера който е от порядъка на 800 - 1400 Вата, а това е 67 - 115А при нормален пад от 2 - 4В. По скоро проблема ти е в кабелите захранващи усилвателя. За 100Вата усилвател трябват поне 4кв кабел за да постигнеш добър бас. |
hraнят успешно , но докато отдадат енергията си вече баса е минал ако се сещаш какво имам предвид кабелите са ми по 12 квадрата като единия акумулатор е в багажника с 60см кабел до стъпалото за бас другия е отпред при мотора , а кондензатора е непосредствено до стъпалото на 10-тина см кабели _________________
 |
|
|
 |
ludiagsm Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 18:07 Заглавие: |
|
|
| Nosuch написа: | | Ако сложиш кондензатор от 1Ф (достатъчен за 100А консомация)непосредствено на входа на захранването и имаш пад от 1.2в значи има нешо гнило в цялата тази работа или храниш няколко дискотеки с твоя усилвател |
ами болен мозък съм си , имам две стъпала eдното е 4етириканално работи на +- 35 волта аз съм го вързал да храни 4етирите основни колони 2 елипси 4 омови във вратите и 2 яки среди 4 омови от едно време българските с огромен магнит и навити в МЕЙ-то с правоъгълен проводник и тн за пищялките няма да ви занимавам 4е много писане
та стъпалото работи само за основи смисъл резнал съм го от 80херца нагоре 24дб активен филтър
стъпалото за бас е двуканално работи на +- 45 волта има двоен трансфертер с обратна връзка има по три крайни транзистора на рамо аз съм го вързал да работи мостово само за баси зву4и от 30 до 80 херца резнато с активен филтър 24 дб на октава
басите са 2бр 15 ин4ови(40 см) 4 омови са вързал съм ги паралелно и стават 2 ома и сами разбирате 4е системата е уникална идиотщина , но нали знаете всеки луд с номера си та тази системка изисква яко захранване а не ми достига затова се намесих и ако имате идея от къде мога да купя или поне да разгледам ултракондензатор бих бил много благодарен _________________
 |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2005 18:35 Заглавие: |
|
|
ludiagsm хубаво виж контактите от акумулатора всичко трябва да е захванато с големи площи токовете са найстина огромни и с 1фарадов кондензатор не би тябвало да имаш проблемация аз не съм виждал на яка музика кондензатора да се задържа над 12 волта кондензатора паинер 1 фарад 20 волта падаше до 11.8 а музиката беше правена сериозно ако направиш така че да не пада под 12 волта ще си е квартален рекорд
не знам какво ще правим  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
ludiagsm Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 11:20 Заглавие: |
|
|
търсиме инфо и после си монтираме по колите ако не са прекалено скъпи де _________________
 |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 12:12 Заглавие: |
|
|
ти сигурен ли си че проблема те не е в стъпалото? колко вата е? ти този спад на напрежението с какво го хвана, само за пикове ли се появява или просто си измерил че когато баса ти започне да пърди захранващото става 12V? питам защото ако стъпалото ти работи с 12V е нормално да криви над 12-13W, а ако е с импулсно захранване, то импулсното би трябвало да компенсира този спад на напрежението и би започнало да криви при по ниско напрежение на акумулатора - поне още 1V - 1,5V по ниско.
Според мен просто искаш от крайното ти стъпало по голяма мощнжст от колкото то може да ти даде. _________________ home studio |
|
|
 |
ludiagsm Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2005 14:00 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | ти сигурен ли си че проблема те не е в стъпалото? колко вата е? ти този спад на напрежението с какво го хвана, само за пикове ли се появява или просто си измерил че когато баса ти започне да пърди захранващото става 12V? питам защото ако стъпалото ти работи с 12V е нормално да криви над 12-13W, а ако е с импулсно захранване, то импулсното би трябвало да компенсира този спад на напрежението и би започнало да криви при по ниско напрежение на акумулатора - поне още 1V - 1,5V по ниско.
Според мен просто искаш от крайното ти стъпало по голяма мощнжст от колкото то може да ти даде. |
подробно съм описал какъв ми е проблема стъпалото за бас има обрата връзка, трансфертера му работи на 40килохерца и когато усети 4е има спад в изходното напрежение 4ипа на захранването си ратваря максималния импулс , това спасява докато е стабилно входното напрежение и ток смисъл 12-те волта а именно те ми бягат след определено усилване пропуснах да кажа 4е съм тесвал и с по-голям камионджииски акумулатор 160амперчаса и нещата стават като цяло общия капацитет се увеличава и спада на напрежение при работещ двигател е от 13,8 до 13,2 волта , но трябва ли да карам такова нещо вбагажника искам цена за ултракондензатори или някакво инфо по въпроса за кондензатори ,моля да се придържате към темата а да не спорите със мен ,можеби направих грешка 4е споделих за какво ми трябват  _________________
 |
|
|
 |
|