|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
georg77 Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
MusicMAN Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2011 22:40 Заглавие: |
|
|
Луната е от подобен тип
Няма как да се сложи готова луничка от тези готовите. За това идеята ми беше да сложа 3W светодиод в центъра на рефлектора. Днес обаче купих 1W за проба, защото е по-евтин ако го изгоря 2,30лв. С 1W резистор 51 ома мисля, светеше доволно добре и го сравних на око с 10W крушка - доближава се до силата на светлината на крушката дори при само 200mA ток през диода. Обаче резистора ще е проблем- много ще грее. Хрумна ми друга идея ако взема готова светодиодна крушка T10 за габарит за кола и да сложа само грец и май ще стане работата. Няма да свети като 3W светодиод, но ще върши работа. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Ное 02, 2011 22:50 Заглавие: |
|
|
Има такива платки който заместват резистора и проблемите свързани с него. Генератор на ток се води. Как ще го охлаждаш в мебелната луничка. И аз имам няколко такива и искам да ги заместя с диоди. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
MusicMAN Нов потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2011 9:44 Заглавие: |
|
|
Само искам да допълня,че тези,дето ги продават китайците и другите от линка на 5каn не са влагозащитени!Тоя урок го взех преди 4-5 месеца-за около две седмици луничките в банята първо взеха да мигат,после едната угасна. Оправих нещата,но с цената на доста занимавки-наложи се да да запълня всички отвори със силикон,за да защитя светодиодите и платката на драйвера.Станаха нещата,само допълвам още нещо-3 ватовите-с по 3 светодиода се обработват много по-лесно от 4 ватовите.Поне тези,които аз бях накупил бяха такива.Цената от линка между другото е много добра-по китайските сайтове цените са идентични,даже има и по-високи и като сложиш и чакането.... И още нещо-над 5000К светлината е непривично синкава-аз поне не можах да свикна с нея.Всичко изглеждаше в банята като във филм.Само дето призраците ги нямаше Та до 4500-5000 К е най-добре,поне за мен. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
MusicMAN Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2011 22:08 Заглавие: |
|
|
Днес опитах нещо на бързо, 3 светодиода по 1W, тока през тях е 250мА, но радиаторите на диодите са мънички и греят, иначе се получи, даже сложих и изправител 2А. Светлината е като между 10 и 15W крушка. Платката я взех готова изрязана от електроника на енергоспестяваща крушка и от 2 диода направих 2 извода които да влизат в цокъла на луничката. Обаче диодите светят много ярко и заслепяват, после като излезеш от кабинката и виждаш черни петна. Махнах я след пробата поради тази причина, струваше си да опитам, получи се
Ядосано ми е днес, че ми изгоря поялника на Delta Electronics с регулиране на температурата, нещо му отказа регулатора и не изключваше и по едно време стопли ми се много дръжката и за няколко секунди почервеня целия като открит реотан, добре че го изключих на време не ми изпляска в ръката.
 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|