Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мощен светодиод 3W - резистор за 12V?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2011 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж тази програма
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
MusicMAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2011 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Луната е от подобен тип

Няма как да се сложи готова луничка от тези готовите. За това идеята ми беше да сложа 3W светодиод в центъра на рефлектора. Днес обаче купих 1W за проба, защото е по-евтин ако го изгоря 2,30лв. С 1W резистор 51 ома мисля, светеше доволно добре и го сравних на око с 10W крушка - доближава се до силата на светлината на крушката дори при само 200mA ток през диода. Обаче резистора ще е проблем- много ще грее. Хрумна ми друга идея ако взема готова светодиодна крушка T10 за габарит за кола и да сложа само грец и май ще стане работата. Няма да свети като 3W светодиод, но ще върши работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2011 22:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Има такива платки който заместват резистора и проблемите свързани с него. Генератор на ток се води. Как ще го охлаждаш в мебелната луничка. И аз имам няколко такива и искам да ги заместя с диоди.
MusicMAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 02, 2011 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е мебелна, на душкабината е като мебелна без металната капачка отзад. Иначе китаеца е измислил решение на проблема точно за този цокъл при това 180lm светлина http://www.dealextreme.com/p/g4-3w-6500k-180-lumen-15x5050-smd-led-white-light-bulb-12v-94197
или http://s.dealextreme.com/search/led+g4
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Ное 03, 2011 9:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Само искам да допълня,че тези,дето ги продават китайците и другите от линка на 5каn не са влагозащитени!Тоя урок го взех преди 4-5 месеца-за около две седмици луничките в банята първо взеха да мигат,после едната угасна. Оправих нещата,но с цената на доста занимавки-наложи се да да запълня всички отвори със силикон,за да защитя светодиодите и платката на драйвера.Станаха нещата,само допълвам още нещо-3 ватовите-с по 3 светодиода се обработват много по-лесно от 4 ватовите.Поне тези,които аз бях накупил бяха такива.Цената от линка между другото е много добра-по китайските сайтове цените са идентични,даже има и по-високи и като сложиш и чакането.... И още нещо-над 5000К светлината е непривично синкава-аз поне не можах да свикна с нея.Всичко изглеждаше в банята като във филм.Само дето призраците ги нямаше Evil or Very Mad Та до 4500-5000 К е най-добре,поне за мен.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
MusicMAN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 04, 2011 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес опитах нещо на бързо, 3 светодиода по 1W, тока през тях е 250мА, но радиаторите на диодите са мънички и греят, иначе се получи, даже сложих и изправител 2А. Светлината е като между 10 и 15W крушка. Платката я взех готова изрязана от електроника на енергоспестяваща крушка и от 2 диода направих 2 извода които да влизат в цокъла на луничката. Обаче диодите светят много ярко и заслепяват, после като излезеш от кабинката и виждаш черни петна. Махнах я след пробата поради тази причина, струваше си да опитам, получи се Smile

Ядосано ми е днес, че ми изгоря поялника на Delta Electronics с регулиране на температурата, нещо му отказа регулатора и не изключваше и по едно време стопли ми се много дръжката и за няколко секунди почервеня целия като открит реотан, добре че го изключих на време не ми изпляска в ръката.

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети