Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какви говорители да си купя ???

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
NezBoy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 13, 2011 23:02    Заглавие: Какви говорители да си купя ??? Отговорете с цитат

Здравейте колеги, реших да си правя допълнителна колона за кората на автомобилът ми. Та колона ще е защото да мога да я ползвам и на други места. Та бас имам и не са ми много слаби другите 4 канала, но искам да добавя и тая колона, да завиша малко пищялки и среди. В нея ще има 4 усилвателя по 25 вата. (реални 25, измислени 100 Very Happy ) 2 та ще са за 2 те пищялки, които не съм решил какви ще са, хорни или пиезо керамични ?!? Какви ще ме посъветвате да взема ?? та колебая се за другите 2 канала да сложа кръгли 15 см трилентови или елипси пак трилентови. Трябва да са поне с номинална мощност 30 вата или по техните 150 вата. Very Happy
СД то ми има 2 чисти изхода, които не минават през усилвателя му и от там ще взема входния сигнал за колоната...
Струва ми се, че с такива на 2 та канала ще пее добре. http://car-electronic.com/images/tcs-6203.jpg
Всичко сам ще си правя, усилватели, кутия и свързване. Вс го мога, само не мога да си избера говорителите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 14, 2011 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Изписал си цяла страница с глупости,от които нищо не се разбира Very Happy .Я опитай пак малко по смислено,като започнеш от наличната техника в автомобила,какво искаш да добавиш,и как ще се захранват добавените неща?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
NezBoy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2011 9:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам какво не си разбрал, ще правя тон-колона с 2 стерео усилвателя или 4х25 Вата- мощност, но реална на 12 Волта еднополярно захранване. Входния сигнал ще го взема от СД то, има от къде. Wink А въпросът ми е на изхода, какви говорители да ползвам? Smile Пищялки - Хорни или пиезо керамични? А за другите 2 канала съм дал линк, какви съм харесал, просто някои които по разбира да ги види и да си каже мнението дали ще пеят добре или да слагам други. Wink
Та СД което го водят 4х50 Вата с 1 интеграл, е малко относително дали има и 4х15. А аз ще сложа реални 4х25В и ми трябват говорители, това питам какви да ползвам?!? Говорители от сорта 150 Вата са с номинална мощност от 30 до 40 макс, реално ако ги закача на 100 ватовият ми усилвател с TDA7294 ще залепнат и нищо няма да става от тях. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2011 13:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Както беше казал героят на Тодор Колев - Да реализираш кочина.

Ако можеше сам да направиш нещата, нямаше да питаш за говорителите. А и никой не знае откъде пазарушваш и какъв е асортимента в твоето село.

И по какво сме колеги - по еденье, пиенье или ползване на интернет?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
NezBoy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 15, 2011 13:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Твоята реплика показва характерната за Българина - ганьовщина !!!
Както се казва в Американски форум- питаш и ти отговарят.
Руски форум- питаш и теб те питат.
Български форум- питаш и ти обясняват колко си тъп...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети