|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NezBoy Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2011 23:02 Заглавие: Какви говорители да си купя ??? |
|
|
Здравейте колеги, реших да си правя допълнителна колона за кората на автомобилът ми. Та колона ще е защото да мога да я ползвам и на други места. Та бас имам и не са ми много слаби другите 4 канала, но искам да добавя и тая колона, да завиша малко пищялки и среди. В нея ще има 4 усилвателя по 25 вата. (реални 25, измислени 100 Very Happy ) 2 та ще са за 2 те пищялки, които не съм решил какви ще са, хорни или пиезо керамични ?!? Какви ще ме посъветвате да взема ?? та колебая се за другите 2 канала да сложа кръгли 15 см трилентови или елипси пак трилентови. Трябва да са поне с номинална мощност 30 вата или по техните 150 вата. Very Happy
СД то ми има 2 чисти изхода, които не минават през усилвателя му и от там ще взема входния сигнал за колоната...
Струва ми се, че с такива на 2 та канала ще пее добре. http://car-electronic.com/images/tcs-6203.jpg
Всичко сам ще си правя, усилватели, кутия и свързване. Вс го мога, само не мога да си избера говорителите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2011 22:32 Заглавие: |
|
|
Изписал си цяла страница с глупости,от които нищо не се разбира .Я опитай пак малко по смислено,като започнеш от наличната техника в автомобила,какво искаш да добавиш,и как ще се захранват добавените неща? |
|
|
 |
NezBoy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 9:46 Заглавие: |
|
|
Не знам какво не си разбрал, ще правя тон-колона с 2 стерео усилвателя или 4х25 Вата- мощност, но реална на 12 Волта еднополярно захранване. Входния сигнал ще го взема от СД то, има от къде. А въпросът ми е на изхода, какви говорители да ползвам? Пищялки - Хорни или пиезо керамични? А за другите 2 канала съм дал линк, какви съм харесал, просто някои които по разбира да ги види и да си каже мнението дали ще пеят добре или да слагам други.
Та СД което го водят 4х50 Вата с 1 интеграл, е малко относително дали има и 4х15. А аз ще сложа реални 4х25В и ми трябват говорители, това питам какви да ползвам?!? Говорители от сорта 150 Вата са с номинална мощност от 30 до 40 макс, реално ако ги закача на 100 ватовият ми усилвател с TDA7294 ще залепнат и нищо няма да става от тях.  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 13:47 Заглавие: |
|
|
Както беше казал героят на Тодор Колев - Да реализираш кочина.
Ако можеше сам да направиш нещата, нямаше да питаш за говорителите. А и никой не знае откъде пазарушваш и какъв е асортимента в твоето село.
И по какво сме колеги - по еденье, пиенье или ползване на интернет? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
NezBoy Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 15, 2011 13:53 Заглавие: |
|
|
Твоята реплика показва характерната за Българина - ганьовщина !!!
Както се казва в Американски форум- питаш и ти отговарят.
Руски форум- питаш и теб те питат.
Български форум- питаш и ти обясняват колко си тъп... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|