|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
титикака Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 20:24 Заглавие: |
|
|
hm, hunter максималната консумация ще е някъде около 200-250Ампера кво да направим при това положение  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 20:26 Заглавие: |
|
|
Както са те посъветвали само с токови трансформатори и индиректен електромер  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 22:56 Заглавие: |
|
|
| Взимаш три токови трансформатора 250/5 и ги закачаш на трите фази след А3, един индиректен електромер и гледаш на токовия трансформатор, къде пише S1 и с нея посока го слагаш на входа на фазата след А3 и така със другите два токови наместваш. След това по по горните постове ти казаха как да се вържат кабелите към електромера и токовия трансформатор. Ако споделиш от кой град си може да се намери, някой да ти помогне, в случай че не успееш сам |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 0:04 Заглавие: |
|
|
Я кажи колко метра е този захранващ кабел? Или до главното табло, където измерва енергото? Мисля си че е поне 100 метра, което ще дава методическа грешка при измерването заради загубите в захранващия кабел.
Иначе директно измерване - до 50 ампера. Това твоето е с токови трансформатори. Изясни по какви тарифи мери енергото и ако е по три ще ти трябва тройнотарифен часовник. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
титикака Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2011 12:46 Заглавие: |
|
|
da, мерси момчета много....
Филипов:
това "моето" табло реално е подтабло само за конретното цехче и то дърпа захранване от голямо самоделно табло, и по конретно от 3те медни шини! та чрез 3х120+70мм2 кабел захранваме подтаблото ни, а трасето е 10 метра до самоделното табло, от което дърпаме захранването!
самоделното голямо табло дърпа захранване от трафо, който обслужва само този стопански двор и прилежащите му......кабела не знам какво сечение е /може би 3х95+50/, но трасето от трафото до самоделното табло е не повече от 80 метра!
Хънтър:
да, вече ми стана ясно в общи линии...като се заговори за токови трансформатори се смутих малко, защото единствения път, в който съм слагал такива ги слагах точно след А2то и сега помислих, че има некви други такива, които са за електромери ...
инак съм от Пловдив град, но действието се развива в едно село не много близко до града....
все пак за всеки случай ще се възползвам от колегата , който предложи схема за свързването на самия електромер ... реално това е само, което ме притеснява - схемата на електромера изходи, входове и т.н.....
а за една дежурна лампа и 3 ексита мисля да не слагам часовник за нощна тарифа кво ще кажете.>!?
Поздрави
искам да изразя огромните си Благодарности на колегата Чиков , който си отне от времето да ми начертае и обясни схемата на конкретния електромер, за което съм му страшно признателен !!!
да си жив и здрав колега
ето я и схемата :
http://img442.imageshack.us/img442/4994/shemam.jpg
аз реших малко да се заиграя и да я направя за олигофрени /като мен / ако някой има да добави нещо по нея или да коригира нещо , моля чувствайте се свободни да го направите , нямам претенции за авторско право
http://img846.imageshack.us/img846/2130/40899945.jpg
ето и една друга схема , която намерих междувременно
 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|