Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

търся схема за конкретен тритарифен електромер Landis
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
титикака
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Дек 12, 2011 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

hm, hunter максималната консумация ще е някъде около 200-250Ампера кво да направим при това положение Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пон Дек 12, 2011 20:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Както са те посъветвали само с токови трансформатори и индиректен електромер Sad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hunter_88
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Балчик

МнениеПуснато на: Пон Дек 12, 2011 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Взимаш три токови трансформатора 250/5 и ги закачаш на трите фази след А3, един индиректен електромер и гледаш на токовия трансформатор, къде пише S1 и с нея посока го слагаш на входа на фазата след А3 и така със другите два токови наместваш. След това по по горните постове ти казаха как да се вържат кабелите към електромера и токовия трансформатор. Ако споделиш от кой град си може да се намери, някой да ти помогне, в случай че не успееш сам
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2011 0:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Я кажи колко метра е този захранващ кабел? Или до главното табло, където измерва енергото? Мисля си че е поне 100 метра, което ще дава методическа грешка при измерването заради загубите в захранващия кабел.

Иначе директно измерване - до 50 ампера. Това твоето е с токови трансформатори. Изясни по какви тарифи мери енергото и ако е по три ще ти трябва тройнотарифен часовник.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
титикака
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Дек 14, 2011 12:46    Заглавие: Отговорете с цитат

da, мерси момчета много....

Филипов:
това "моето" табло реално е подтабло само за конретното цехче и то дърпа захранване от голямо самоделно табло, и по конретно от 3те медни шини! та чрез 3х120+70мм2 кабел захранваме подтаблото ни, а трасето е 10 метра до самоделното табло, от което дърпаме захранването!

самоделното голямо табло дърпа захранване от трафо, който обслужва само този стопански двор и прилежащите му......кабела не знам какво сечение е /може би 3х95+50/, но трасето от трафото до самоделното табло е не повече от 80 метра!

Хънтър:
да, вече ми стана ясно в общи линии...като се заговори за токови трансформатори се смутих малко, защото единствения път, в който съм слагал такива ги слагах точно след А2то и сега помислих, че има некви други такива, които са за електромери ...

инак съм от Пловдив град, но действието се развива в едно село не много близко до града....

все пак за всеки случай ще се възползвам от колегата , който предложи схема за свързването на самия електромер ... реално това е само, което ме притеснява - схемата на електромера изходи, входове и т.н.....

а за една дежурна лампа и 3 ексита мисля да не слагам часовник за нощна тарифа кво ще кажете.>!?

Поздрави

искам да изразя огромните си Благодарности на колегата Чиков , който си отне от времето да ми начертае и обясни схемата на конкретния електромер, за което съм му страшно признателен !!!

да си жив и здрав колега Smile

ето я и схемата :

http://img442.imageshack.us/img442/4994/shemam.jpg

аз реших малко да се заиграя и да я направя за олигофрени /като мен / ако някой има да добави нещо по нея или да коригира нещо , моля чувствайте се свободни да го направите , нямам претенции за авторско право Very Happy

http://img846.imageshack.us/img846/2130/40899945.jpg

ето и една друга схема , която намерих междувременно

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети