| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 13:51 Заглавие: Въпрос за трифазен двигател |
|
|
Из интернет намирам само пускане на трифазен двигател към монофазно напрежение само чрез свръзване на триъгълник. Аз скоро запуснах трифазен в звезда към монофазно захранване. Допуснал ли съм грешка.
Кондензатора съмго подбрал като за свързване в триъгълник. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 14:26 Заглавие: |
|
|
Дали ще е звезда или триъгълник зависи от това за какво напрежение е навит самият мотор , и най-вече дали имаш достъп до краищата на намотките , така че да можеш да го превключиш в триъгълник да речем . Не си сгрешил нещо фатално , така или иначе този мотор няма да има повече от 50-60% от въртящия си момент , сравнено с работата му в трифазен режим .
Ако е предвидено на 380V да работи в звезда , това значи че фазово имаш 220V , значи можеш да го ползваш на еднофазно 220V в триъгълник . |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 16:02 Заглавие: |
|
|
Да това е напълно така. В триъгълник е на 220, а звезда е на 380V. А колко е разликата от триъгълник и звезда с кондензатор на 220V? _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 18:33 Заглавие: |
|
|
| Освен двата познати начина звезда и триъгълник, преди доста време, попаднах на една руска схемичка за трети начин на свързване и все се каня да експериментирам, но до сега не и е дошъл реда, а ми се струва доста надеждна. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 20:19 Заглавие: |
|
|
| penkeler Точно това е начина! Утре дано ми остане време ще го пробвам. Преди години съм го правил с кондензатор и дросел. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 22:02 Заглавие: |
|
|
С дросел е друго.  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
spartak Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 22:47 Заглавие: |
|
|
Точно на тази схема съм попадал и съм я пробвал.Няма трети начин това си вид звезда.Работи мотора но не бях доволен бучи и загрява още на празен ход.Според мен използвай си класическите. |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 14, 2011 8:15 Заглавие: |
|
|
| spartak написа: | | ...Работи мотора но не бях доволен бучи и загрява още на празен ход... | Съгурен ли си, че си потбрал правилно кондензаторите? Тук не пишат за метода на изчисление, а само, че трябва да са съобразени с мощността на мотора. При другите два начина също правя корекции, ако се налага, докато токовете в трите намотки станат приблизително еднакви. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
|
|
 |
|