| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 09, 2005 13:06 Заглавие: Радиостанции тези по магазините? |
|
|
По магазините продават разни радио станции за 70 лв дават им 5 км обхват .
Та въпроса ми е всички те ли работят на еднакви честоти и могат ли 2 радиостанции които са различни по марка и модел да рабят заедно.
Защото един приятел има една такава радиостанциика марката е Active и аз искам да си купя но едвали ще намеря същата но в София жк Дружба 2 има един магазин уж на Medion и там подават за 70 лб комплект и ако си купя дали ще мога да си говоря с Active-то?
също искам да попитам продават ли се някаде по-евтино такива станциики?
Последната промяна е направена от kalin на Пон Май 09, 2005 13:16; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Май 09, 2005 13:12 Заглавие: |
|
|
да бе и аз се чудя дали ще може да си лафим с един приятел по GSM-те ама неговия и сименс а моя самсунг абе човек как да не може нали си работят на еднакви честоти(обикновенно) _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 09, 2005 13:17 Заглавие: |
|
|
па знам ли ги некфи такива кучемарки !
ама щом казваш се надявам да е така
я сега ми препръчаите мадазин кадето да са по-евтини от 70лв
Модерирано от RC
Бих Ви помолил да отваряте теми само в ТОЗИ раздел, за да не се налага да ги местя.
Извинявам се!
Последната промяна е направена от kalin на Пон Май 09, 2005 20:38; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Пон Май 09, 2005 15:15 Заглавие: |
|
|
Разбира се че стават, няма значение от модела и марката само честотите да са еднакви.Не съм сигурен но мисля че трябва да са на еднакви честоти или приблизителни. За да ги нацтройте трябва да ги отвотите и вътре има два бобинки. Едната е за предавателя а другата за приемника. Поставяте двете станции на известно разстояние една от друга като няма преграда една от друга (радиовълните да могат да се разпрострянчват безпрепядствено)и са в стационарно положение. И въртейки сърцевините трябва да ги синхронизирате.
Успех  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 09, 2005 20:40 Заглавие: |
|
|
electronics- това е наистина важно като информация за бобинките 10х !
а на втория въпрос няма ли кои да ми отговори т.е. някаде продават ли такива станциики за по малко от 70лв? |
|
|
 |
badganaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 10:26 Заглавие: |
|
|
| kalin написа: | electronics- това е наистина важно като информация за бобинките 10х !
а на втория въпрос няма ли кои да ми отговори т.е. някаде продават ли такива станциики за по малко от 70лв? |
В всичко по 1лев миоже да има нещо.....  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 10, 2005 13:24 Заглавие: |
|
|
| kalin написа: | electronics- това е наистина важно като информация за бобинките 10х !
Моля Между другото ако станциите ти са от по-скъпите и хубави ти те би трябвало да имат изведени на корпуса копченца за настройка
А щом търсиш нещо по мощно опитай в ловно-рибарски магазини или в интрнет. Не може да няма нещо
http://search.ebay.com/walkie-talkies_W0QQfkrZ1QQfnuZ1QQxpufuZx _________________ Господ прощава, токът - не!
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 0:25 Заглавие: |
|
|
Провери в Метро _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
! Гост
|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 10:21 Заглавие: |
|
|
| electronics написа: | Разбира се че стават, няма значение от модела и марката само честотите да са еднакви.Не съм сигурен но мисля че трябва да са на еднакви честоти или приблизителни. За да ги нацтройте трябва да ги отвотите и вътре има два бобинки. Едната е за предавателя а другата за приемника. Поставяте двете станции на известно разстояние една от друга като няма преграда една от друга (радиовълните да могат да се разпрострянчват безпрепядствено)и са в стационарно положение. И въртейки сърцевините трябва да ги синхронизирате. Успех  |
Абсолютно неправилен съвет!
Това не се прави в никакъв случай!
Всичко е стандартизирано, в повечето случаи - кварцовано.
За съвместимост трябва да са на един и същ стандарт - СВ 27Мхц, TALKIE WALKIE 446MHz и пр.
Евтините уоки-токи са на 27Мхц, често на един канал - 9-ти. А общо каналите в тази диапазон са 40. Покриват трудно 1км.
По-добри и скъпи са по-високочестотните - 446Мхц. Най-скъпите от тях имат и кодировка - да не те слушат други. Диапазонът им е много по-голям, особено в градски условия - до 8-10км. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 15:15 Заглавие: |
|
|
А чакай сега ако е кварцово разбирасе то е стабилизирано, НО ако са без кварц то единственият начин да ги настроиш са или чрез бобината или чрез променливия кондензатор на трепрящият кръг Настройвал съм стотици пъти различни по модел и марка локи токита, който бяха на бриблизително еднакви честоти. НО това се отнасяше за китайските локи токита без кварцова стабилизация!
п.с Не е хубавод а са на 27мгхц защото ако не се лъжа на тази честота бяха количките с гистанционно управление и ако някъде наблизо има малко дете с такава играчка ще се получат смушения.
А као говорим за хубави радиостанции- някъде винтернет бях срвщнал станция с с един стационарен пост и дава подвижни. струваха от рода на 300$. _________________ Господ прощава, токът - не!
|
|
 |
|