Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Радиостанции тези по магазините?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 09, 2005 13:06    Заглавие: Радиостанции тези по магазините? Отговорете с цитат

По магазините продават разни радио станции за 70 лв дават им 5 км обхват .
Та въпроса ми е всички те ли работят на еднакви честоти и могат ли 2 радиостанции които са различни по марка и модел да рабят заедно.

Защото един приятел има една такава радиостанциика марката е Active и аз искам да си купя но едвали ще намеря същата но в София жк Дружба 2 има един магазин уж на Medion и там подават за 70 лб комплект и ако си купя дали ще мога да си говоря с Active-то?

също искам да попитам продават ли се някаде по-евтино такива станциики?

Последната промяна е направена от kalin на Пон Май 09, 2005 13:16; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Май 09, 2005 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

да бе и аз се чудя дали ще може да си лафим с един приятел по GSM-те ама неговия и сименс а моя самсунг Laughing абе човек как да не може нали си работят на еднакви честоти(обикновенно)
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 09, 2005 13:17    Заглавие: Отговорете с цитат

па знам ли ги некфи такива кучемарки !
ама щом казваш се надявам да е така Smile
я сега ми препръчаите мадазин кадето да са по-евтини от 70лв

Модерирано от RC
Бих Ви помолил да отваряте теми само в ТОЗИ раздел, за да не се налага да ги местя.

Извинявам се!

Последната промяна е направена от kalin на Пон Май 09, 2005 20:38; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас /Варна

МнениеПуснато на: Пон Май 09, 2005 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се че стават, няма значение от модела и марката само честотите да са еднакви.Не съм сигурен но мисля че трябва да са на еднакви честоти или приблизителни. За да ги нацтройте трябва да ги отвотите и вътре има два бобинки. Едната е за предавателя а другата за приемника. Поставяте двете станции на известно разстояние една от друга като няма преграда една от друга (радиовълните да могат да се разпрострянчват безпрепядствено)и са в стационарно положение. И въртейки сърцевините трябва да ги синхронизирате. Smile
Успех Wink

http://drmelectronics.hit.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 09, 2005 20:40    Заглавие: Отговорете с цитат

electronics- това е наистина важно като информация за бобинките 10х !

а на втория въпрос няма ли кои да ми отговори т.е. някаде продават ли такива станциики за по малко от 70лв?
Върнете се в началото
badganaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Май 10, 2005 10:26    Заглавие: Отговорете с цитат

kalin написа:

а на втория въпрос няма ли кои да ми отговори т.е. някаде продават ли такива станциики за по малко от 70лв?

В всичко по 1лев миоже да има нещо..... Laughing Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 10, 2005 13:24    Заглавие: Отговорете с цитат

kalin написа:

Моля Smile Между другото ако станциите ти са от по-скъпите и хубави ти те би трябвало да имат изведени на корпуса копченца за настройка Wink

А щом търсиш нещо по мощно опитай в ловно-рибарски магазини или в интрнет. Не може да няма нещо Wink

Arrow http://search.ebay.com/walkie-talkies_W0QQfkrZ1QQfnuZ1QQxpufuZx

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ангел
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2005 0:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Провери в Метро
!
Гост

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2005 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

electronics написа:
Разбира се че стават, няма значение от модела и марката само честотите да са еднакви.Не съм сигурен но мисля че трябва да са на еднакви честоти или приблизителни. За да ги нацтройте трябва да ги отвотите и вътре има два бобинки. Едната е за предавателя а другата за приемника. Поставяте двете станции на известно разстояние една от друга като няма преграда една от друга (радиовълните да могат да се разпрострянчват безпрепядствено)и са в стационарно положение. И въртейки сърцевините трябва да ги синхронизирате. Smile Успех Wink

Абсолютно неправилен съвет!
Това не се прави в никакъв случай!
Всичко е стандартизирано, в повечето случаи - кварцовано.
За съвместимост трябва да са на един и същ стандарт - СВ 27Мхц, TALKIE WALKIE 446MHz и пр.
Евтините уоки-токи са на 27Мхц, често на един канал - 9-ти. А общо каналите в тази диапазон са 40. Покриват трудно 1км.
По-добри и скъпи са по-високочестотните - 446Мхц. Най-скъпите от тях имат и кодировка - да не те слушат други. Диапазонът им е много по-голям, особено в градски условия - до 8-10км.
Върнете се в началото
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2005 15:15    Заглавие: Отговорете с цитат

А чакай сега ако е кварцово разбирасе то е стабилизирано, НО ако са без кварц то единственият начин да ги настроиш са или чрез бобината или чрез променливия кондензатор на трепрящият кръг Exclamation Настройвал съм стотици пъти различни по модел и марка локи токита, който бяха на бриблизително еднакви честоти. НО това се отнасяше за китайските локи токита без кварцова стабилизация!

п.с Не е хубавод а са на 27мгхц защото ако не се лъжа на тази честота бяха количките с гистанционно управление и ако някъде наблизо има малко дете с такава играчка ще се получат смушения.
А као говорим за хубави радиостанции- някъде винтернет бях срвщнал станция с с един стационарен пост и дава подвижни. струваха от рода на 300$.

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети