Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

3-фазен контактор с механично заключване ?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2012 15:24    Заглавие: 3-фазен контактор с механично заключване ? Отговорете с цитат

Контактор за 50-100A/380V , с механична блокировка срещу отпадане.
Марка, модел ? Съществуват ли такива ? Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2012 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Емо, те повече минават към тип шалтер, утре ще погледна и ще ти пиша.Доста са скъпи.
Върнете се в началото
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2012 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би имаш предвид въздушен пускател? Преди време съм монтирал няколко кито изглеждаха по този начин. Виждам, че има и други модели, но не знам дали всички имат механична блокировка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2012 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Изискването е като включи да се самозаключи механически, да се освобождава ръчно. Всичко друго не е интересно.
Върнете се в началото
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 31, 2012 23:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Merlin-Gerin имаха такива контактори, с моторно задвижване.
Не мога да намеря в нета линк с картинка да ти покажа какво имам в предвид.
Всъщност представлява нещо като нашите автоматични прекъсвачи тип А1, комбинирано с мотор и пружина. Задействането става или от местен бутон или дистанционна кнопка. Изключването - местна, дистанционна кнопка и претоварване.
http://www.eibmarkt.com/dwen/products/Motorantrieb-220-240V-50_60Hz-LV432641---LV432641.html
Ето подобно, но на Schneider
Върнете се в началото
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 0:14    Заглавие: Отговорете с цитат

emoome написа:
...като включи да се самозаключи механически, да се освобождава ръчно
Ами, или аз не обяснявам правилно или не схващам точно какви са изискванията. Значи, като натиснеш бутона "пуск", пускатела се включва и дори тока да прекъсне за известно време и след това да се възстанови, контактора няма да изключи при прекъсването защото има механична блокировка на бутона "пуск" и след възстановяването консуматора отново ще получи захранване. Ще изключи едва когато натиснещ "стоп". Блокировката може да се активира или деактивира според нуждите или желанието.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес питах бившите си колеги и ми пратиха модела на контактора с механична задръжка CA2-DK122 220V/10A (контактора е с две бобини едната за включване другата за изключване) Telemecanique но те другарчетата се "съвкуплили" със фирма Schneider electric, и този вид го няма вече дават че има заместители ама френския ми куца не че с английския съм по добре Confused .Моторните шалтери за които говорих преди това почват от 400А и са твърде скъпи.

Последната промяна е направена от old4 на Сря Фев 01, 2012 20:33; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 14:03    Заглавие: За контактора Отговорете с цитат

emoome, картинките, които си изпратил, са на контактори за обръщане на посоката на въртене на трифазен мотор. Interlocking означава, че има механична блокировка против включване на втория контактор преди да е изключил първия, независимо от подадените напрежения на бобините. Това нещо се продава и в момента, като някои имат вградена и електрическа дублираща защита. Аз съм ползвал такива на Телемеханик, преди по-малко от два месеца купувах 10-амперов. По същество това са два отделни контактора + механика, дето не им позволява да се включат едновременно.
Върнете се в началото
todortv
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 14:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако съм разбрал правилно автора на темата има предвид : контактора да включи електрически и да се блокира механично от изключване,независимо дали има подадено напрежение на бобината или не.Изключването да става само след ръчна манипулация.
Аз не съм чувал/виждал такъв контактор (може и да има). Популярните с механична блокировка са против включване и блокировката става от съседен контактор в схема реверс или звезда -триъгълник.Блокирането от съседен контактор също предполага наличие на напрежение.

Последната промяна е направена от todortv на Сря Фев 01, 2012 16:18; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Plamskia
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

И защо ти е такъв контактор като спре тока и после като дойде да се включи.Точно такъв случай имаше....спрял токът контактора изключил и човекът поседнал на абрихта да си почине.Идва токът и гащите му заминаха добре че дупето само леко се ожули.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети