| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 15:24 Заглавие: 3-фазен контактор с механично заключване ? |
|
|
Контактор за 50-100A/380V , с механична блокировка срещу отпадане.
Марка, модел ? Съществуват ли такива ?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 21:25 Заглавие: |
|
|
| Емо, те повече минават към тип шалтер, утре ще погледна и ще ти пиша.Доста са скъпи. |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 21:50 Заглавие: |
|
|
| Може би имаш предвид въздушен пускател? Преди време съм монтирал няколко кито изглеждаха по този начин. Виждам, че има и други модели, но не знам дали всички имат механична блокировка. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 22:13 Заглавие: |
|
|
| Изискването е като включи да се самозаключи механически, да се освобождава ръчно. Всичко друго не е интересно. |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 23:36 Заглавие: |
|
|
Merlin-Gerin имаха такива контактори, с моторно задвижване.
Не мога да намеря в нета линк с картинка да ти покажа какво имам в предвид.
Всъщност представлява нещо като нашите автоматични прекъсвачи тип А1, комбинирано с мотор и пружина. Задействането става или от местен бутон или дистанционна кнопка. Изключването - местна, дистанционна кнопка и претоварване.
http://www.eibmarkt.com/dwen/products/Motorantrieb-220-240V-50_60Hz-LV432641---LV432641.html
Ето подобно, но на Schneider |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 0:14 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | ...като включи да се самозаключи механически, да се освобождава ръчно | Ами, или аз не обяснявам правилно или не схващам точно какви са изискванията. Значи, като натиснеш бутона "пуск", пускатела се включва и дори тока да прекъсне за известно време и след това да се възстанови, контактора няма да изключи при прекъсването защото има механична блокировка на бутона "пуск" и след възстановяването консуматора отново ще получи захранване. Ще изключи едва когато натиснещ "стоп". Блокировката може да се активира или деактивира според нуждите или желанието. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 12:38 Заглавие: |
|
|
Днес питах бившите си колеги и ми пратиха модела на контактора с механична задръжка CA2-DK122 220V/10A (контактора е с две бобини едната за включване другата за изключване) Telemecanique но те другарчетата се "съвкуплили" със фирма Schneider electric, и този вид го няма вече дават че има заместители ама френския ми куца не че с английския съм по добре .Моторните шалтери за които говорих преди това почват от 400А и са твърде скъпи.
Последната промяна е направена от old4 на Сря Фев 01, 2012 20:33; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 14:03 Заглавие: За контактора |
|
|
| emoome, картинките, които си изпратил, са на контактори за обръщане на посоката на въртене на трифазен мотор. Interlocking означава, че има механична блокировка против включване на втория контактор преди да е изключил първия, независимо от подадените напрежения на бобините. Това нещо се продава и в момента, като някои имат вградена и електрическа дублираща защита. Аз съм ползвал такива на Телемеханик, преди по-малко от два месеца купувах 10-амперов. По същество това са два отделни контактора + механика, дето не им позволява да се включат едновременно. |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 14:40 Заглавие: |
|
|
Ако съм разбрал правилно автора на темата има предвид : контактора да включи електрически и да се блокира механично от изключване,независимо дали има подадено напрежение на бобината или не.Изключването да става само след ръчна манипулация.
Аз не съм чувал/виждал такъв контактор (може и да има). Популярните с механична блокировка са против включване и блокировката става от съседен контактор в схема реверс или звезда -триъгълник.Блокирането от съседен контактор също предполага наличие на напрежение.
Последната промяна е направена от todortv на Сря Фев 01, 2012 16:18; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 15:42 Заглавие: |
|
|
| И защо ти е такъв контактор като спре тока и после като дойде да се включи.Точно такъв случай имаше....спрял токът контактора изключил и човекът поседнал на абрихта да си почине.Идва токът и гащите му заминаха добре че дупето само леко се ожули. |
|
|
 |
|