|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2012 22:36 Заглавие: |
|
|
Че има разлики има,но по-вероятно ми е убягнало нещо в обратната връзка.Иначе поне токовата защита във вторичната страна трябваше да се задейства.Благодаря засега,когато набавя частите ще продължа борбата  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 14:23 Заглавие: |
|
|
Продължавам ремонта,набавих си необходимите неща,но се оказа че е изгоряла и TOP221. И тъй като имах TOP223 но в корпус to220,реших да пробвам с нея,но още със включването входната лампа светна и се оказа ще top-а е пробил!Не разбрах защо изгоря,всичко около него е здраво,единствено не бях поставил uc3854 в цокъла.Сега имам TOP221,но мисля да поставя по-малка лампа на захранващото го напрежение
Последната промяна е направена от emilm на Пет Фев 17, 2012 19:22; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 15:03 Заглавие: |
|
|
| Интеграла не е ли TOP221. Мога да ви гарантирам, че с ценера и UC3854N си тръгва всичко. Скоро правих такъв Behringer pmh1000 . В захранващия блок липсваше фабрично IC12- LM358. За всеки случай сложих интеграла и всичко си работи нормално. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 15:15 Заглавие: За захранването |
|
|
| Вероятно говориш за TOP, а не TIP221-223. Допуснал си груба грешка - на тия чипове токоограничението им е вътршно, на 221 е 0.25А, на 223 - 1А. Пуснал си 4 пъти по-голям ток на TR4 и той вероятно се е наситил, пък и да не е е е хвърлил такъв къч, че TOP-a и да е устискал тока, е лапнал топа по напрежение. В такива случай лампата не помага. Може да има и други поражения - пробил TR4, или чарковете около него. Преди да караш нататък провери всичко наоколо. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 19:36 Заглавие: |
|
|
Да,за TOP221-223 става въпрос ,моя е грешката.Аз не видях да има токоограничение,пък и да има не би трябвало да се стига до него,и защо ще се насища трафа?Добре, все пак е обяснение,ще поставя 221 и ще разберем дали си прав Само да измисля някакво ограничение по ток за самия чип че нямам толкова малки лампи |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 21:46 Заглавие: |
|
|
| Става и с TOP223Y. Правил съм го. Търсете другаде причината. |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 22:17 Заглавие: |
|
|
Ами и аз съм заменял top221 със 223 и не е имало проблем,но в случая не стана.Възможно е да съм попаднал на менте,защото я взех от ненадежден източник .Поставих си 221 и тръгна без проблем топ-а със с ценер 6,8v. UC3854BN също пали при 13.2v,така че дотук всичко е нормално,и утре ще продължа със силовата верига.T9 се оказа че е с понижено R база-емитер в обратна посока |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 23:41 Заглавие: За токоограничението |
|
|
Прочетете тоя pdf на стр. 11. Ако прочете и другите страници ще видите, че не се стига до, а се почва с токоограничение. Ако си спомните електротехниката, като пуснете на TR4 ток *4, енергията в разсеяната му индуктивност става *16. Тая енергия трябва да иде някъде, в тая схема на Behringer ходи да зарежда паразитния капацитет, познайте какво става с напрежението!. В други схеми други производители са предвидили и други места , дето може да иде тая енергия, там може и да стане. Ако не ви е ясно за какво говоря, отворете някой АN на Power Integration, хората са описали всичко подробно, само да има кой да чете.
Така че не търсете другаде! И не обявявайте източника за ненадежден, поне не и за тоя TOP! |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2012 23:07 Заглавие: |
|
|
Днес успях да пробвам силовата верига,но се оказа че запълването на импулсите не се регулира,в резултат на което входната лампа не гасне.Оказа се че R38 е завишил стойността си от 33 на 41к,След смяната му лампата започна да гасне,но все още не съм я махал.Вместо орининалните мосфети съм сложил irfp460 докато върви ремонта
п.п Тръгна захранването,поставих оригиналните мосфети,и всичко е ок.
Благодаря на всички за оказаната помощ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|